Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δεν χρειάζονται νέα μέτρα - Στα χέρια της τρόικας τα ισοδύναμα


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
Αν εφαρμοστούν τα ήδη ψηφισθέντα λέει η διυπουργική
Ο προσδιορισμός των ..
11,5 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των δαπανών για το 2013 και το 2014, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2013 - 2014, βρέθηκε στο επίκεντρο της διυπουργικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών.
Η σύσκεψη θα συνεχισθεί και σήμερα σε επίπεδο διευθυντών υπουργείων, ενώ την Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Όπως τόνισαν κυβερνητικοί παράγοντες μετά τη σύσκεψη, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.
Στα χέρια της τρόικας τα ισοδύναμα μέτρα
Ειδικά για το μείζον ζήτημα των ειδικών μισθολογίων, κόστους 205 εκατ. ευρώ, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι από την περασμένη Κυριακή έχουν δοθεί τα ισοδύναμα μέτρα στην τρόικα, η οποία τα μελετά.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, για τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα μέτρα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013, ώστε να μην γίνουν οι περικοπές στις αποδοχές των ενόπλων δυνάμεων. Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων.
Παράλληλα, στο "τραπέζι" των συζητήσεων έχει βρεθεί και πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.
Στην πρώτη αυτή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως Αν. Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλος, Υγείας Ανδρ. Λυκουρέτζος και Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Το συντονισμό και την εποπτεία της περιστολής των δαπανών έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: