Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

"Όξω απ' την παράγκα!" - Δωρεάν παράσταση - προσφορά στους δημότες του Δίου – Ολύμπου - Στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου Δ. Δίου - Ολύμπου, σήμερα στις 9.00 μ.μ.


 Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 Τοπικά
* Πρόκειται για διασκευή του κλασικού έργου "Ο καραγκιόζης και τα εντάλματα", με σκηνοθέτη τον Κώστα Καζάκο
* Το έργο αυτό είναι "τρανεμένο, πλουτισμένο και δια την σατιρικήν αγωγήν της...
ψυχής ουδόλως ...χρεωκοπημένο"!
Σήμερα Τρίτη, το θεατρικό σχήμα "Ξυπόλητο Τάγμα" θα προσφέρει μια δωρεάν παράσταση στους δημότες του Δίου - Ολύμπου αλλά και για τους επισκέπτες, στις 9.00 το βράδυ, στο θεατράκι τού πάρκου Λιτοχώρου.
Πρόκειται για τη λαϊκή όπερα "Όξω απ' την Παράγκα" που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος και που έχει ήδη ξεκινήσει ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, θα κάνει και μια στάση στο Λιτόχωρο και θα δώσει μια ΔΩΡΕΑΝ παράσταση προς χάριν των κατοίκων τού δήμου Δίου - Ολύμπου.
Σκηνοθέτης: Κώστας Καζάκος.
Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουμπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, Τάκης Βαμβακίδης.
Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως Δανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης.
Μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας Δουμουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, Δημήτρης Κατσούλης και σε έκτακτες εμφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το "Ξυπόλητο Τάγμα", αυτός ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε από καταξιωμένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, με περηφάνια παρουσιάζει την πρώτη του δημιουργία. Μία σύμπραξη της τέχνης του Θεάτρου Σκιών (με μπερντέ και φιγούρες), της Υποκριτικής (με τον Καραγκιόζη και την παρέα του, έμψυχους επί σκηνής) και της Μουσικής (με την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι με κλασικά τραγούδια), ενωμένα σε ένα αδιαίρετο σύνολο, με τίτλο: "ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ".
Είναι μια παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή, επί σκηνής, μουσική γίνεται ένα με το κοινό. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωμωδία, μια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους -και όχι μόνο- του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη "ανένταχτου και αγανακτισμένου", που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Είναι μια παράσταση ψυχής και καρδιάς το περίσσευμα των οποίων έδωσαν μπερδεύοντας... μουσική, υποκριτική και... Καραγκιόζη, που ήδη περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, εμπνευσμένη από το σήμερα, πατώντας, όμως, στο χθες της ελληνικής παράδοσης και στην αλήθεια του ελληνικού, αριστοφανικού θεάτρου.
Είναι μια παράσταση με... ψυχή βαθιά, με όργανα, κλαρίνα και βιολιά και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα "πλούτη" μας σε μια φτωχή Ελλάδα.
"Το τάγμα μας ξεκίνησε μ' αέρα στα πανιά του,
μαζί του φέρνει όνειρα μ' όλη τη φαμελιά του.
Αέρα και ερχόμαστε χειμώνα καλοκαίρι,
αμπάριζα να πάρουμε του πλιάτσικου τ' ασκέρι"!
Το "Ξυπόλητο τάγμα" και η παράσταση "ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ" ξανακάνουν τον Καραγκιόζη δημοφιλές θέαμα, όχι για τα παιδιά στα οποία δεν σταμάτησε ποτέ να είναι, αλλά για όλο τον λαό, περιοδεύοντας αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα από άκρη σ' άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: