Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: 9ήμερο Οδοιπορικό - Προσκύνημα στον Πόντο (11-19 Αυγούστου)

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 - ΤΟΠΙΚΑ

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας οργανώνει και φέτος Οδοιπορικό – Προσκύνημα στον Πόντο από 11 έως 19 Αυγούστου.
Όσοι Πόντιοι και μη Πόντιοι, μέλη και...
φίλοι του Συλλόγου, επιθυμείτε να επισκεφθείτε τα προγονικά χώματα, να συναντηθείτε με την ιστορία, να μετατρέψετε σε εικόνες όλες τις αφηγήσεις και τα ακούσματα των παππούδων και να νοιώσετε τα έντονα συναισθήματα και τις συγκινήσεις που, τόσο απλόχερα, προσφέρει η Γη του Πόντου, ελάτε μαζί μας !!

Το πρόγραμμα προβλέπει την επίσκεψη σχεδόν όλων των σημαντικών πόλεων του Πόντου, (ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ - ΣΙΝΩΠΗ - ΦΑΤΣΑ - ΟΡΝΤΟΥ - ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - ΤΣΑΜΠΑΣΗ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΜΑΣΕΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ), και παρέχει τη δυνατότητα, σε όσους επιθυμούν, να αναζητήσουν και να επισκεφτούν τα χωριά των προγόνων τους.

Φυσικά, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, οι εκδρομείς θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να προσκυνήσουν στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά και να παρακολουθήσουν την Λειτουργία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.



Την αποστολή θα συνοδεύει και λυράρης για να ομορφαίνει τη διαδρομή του ταξιδιού και να χρωματίζει με τους ήχους της λύρας του τις στιγμές και τις εικόνες που θα απολαύσουν όσοι θα αποφασίσουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με το πρακτορείο VELONIS TOYRS, διασφαλίζουν την  ασφαλή μεταφορά, την άρτια ξενάγηση και τη διαμονή σε άριστα καταλύματα, όπως εξάλλου επιβεβαιώνετε  και από τις προηγούμενες αποστολές μας.

Περισσότερες πληροφορίες από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων και το Πρακτορείο VELONIS TOYRS από όπου μπορείτε να προμηθευθείτε και το πρόγραμμα του ταξιδιού.

Αν θέλετε να ζήσετε τις ιδιαίτερες στιγμές και τις συγκινήσεις αυτού του Οδοιπορικού δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: