Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

"Καυτή" εβδομάδα για την κυβέρνηση Σε αναζήτηση 3,5 δισ.


Τρίτη 24 Ιουλίου 2012
"Καυτή" εβδομάδα για την κυβέρνηση, καθώς βρίσκεται σε αναζήτηση άλλων 3,5 δισ. ευρώ για να κλείσει το πακέτο των..
11,5 δισ. ευρώ της επόμενης διετίας.
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει της σημερινής επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος και τις συνομιλίες για τα μέτρα.

Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών και την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό.

Από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αναμένεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο εμφανίζει το ΔΝΤ απρόθυμο να παράσχει επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα.

"Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει".

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω των διπλών εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις.

Εν όψει και της άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε την Αθήνα να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εκπληρώσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης.

"Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει" τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Bild.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεν κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κατάσταση στην Ελλάδα και εκείνη στην Ισπανία.

"Τα αίτια των κρίσεων στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικά. Η ισπανική οικονομία είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και έχει μια διαφορετική δομή" ανέφερε και εκτίμησε πως "η χώρα θα ξανασταθεί στα πόδια της γρήγορα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: