Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δεν ιδιωτικοποιείται ούτε κλείνει το νοσοκομείο Κατερίνης - Δήλωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με αφορμή έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών «Τα σενάρια αυτά καλλιεργούνται από ιδιωτικά «ιατρικά» τοπικά συμφέροντα και κυκλώματα» επισημαίνει ο Στέργιος Φαρμάκης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtbZjiGZ5b1oryjmqe3e8ILv7VyEVk9Kvh_dgE_8RhvD-gR9w7-bf7yXp3b0Gf08L-oC048QQ5Fy4uh8ruy3Rb_OH7EAevTszum2yW6m4crf9PbLk2MQDdVFuQVeIbllst9E-VA8Hius0/s320/asterios+farmakis.jpeg 
Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012
Κατηγορηματικός και ιδιαίτερα ενοχλημένος από την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί ιδιωτικοποιήσεως ή κλεισίματος του νοσοκομείου Κατερίνης εμφανίζεται ο.. διοικητής του νοσοκομείου Στέργιος Φαρμάκης που με γραπτή δήλωσή του επισημαίνει ότι όλα αυτά τα σενάρια καλλιεργούνται από ιδιωτικά «ιατρικά» τοπικά συμφέροντα και κυκλώματα.
Ειδικότερα ο κ. Φαρμάκης στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής: «Τον τελευταίο καιρό διακινούνται στο Νομό Πιερίας διάφορες φήμες και κακόβουλοι ψίθυροι -και ιδίως στην πόλη της Κατερίνης- ότι το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης είτε «θα κλείσει» είτε «θα πουληθεί σε ιδιώτες» είτε «θα γίνει Κέντρο Υγείας»  κ.λ.π., ή θα μεταφερθεί στο παλαιό Νοσοκομείο.
Ως Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης – Ψυχιατρικού Τομέα (πρώην Ψ.Ν.Π.Ο.),  δηλώνω υπεύθυνα  ότι:
Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ούτε πρόκειται να κλείσει ούτε πρόκειται να πουληθεί σε  κανέναν, ούτε θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου. 
Οι βουλευτές του Ν. Πιερίας που εκλέχτηκαν στις εκλογές του 2009 ή την 6η Μαΐου 2012, όχι μόνο δεν έχουν παρόμοια αντίληψη ή θέση αλλά μέχρι σήμερα αγωνίστηκαν να βοηθήσουν για το ακριβώς αντίθετο να τεθεί σε λειτουργία  το Νέο Γενικό Νοσοκομείο και να αναπτυχτεί  περαιτέρω ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του Ε.Σ.Υ.
Αυτές οι ανυπόστατες ως και γελοίες φήμες, που διακινούνται προέρχονται από ιδιωτικά «ιατρικά» τοπικά συμφέροντα και κυκλώματα με ταυτόχρονη «πολιτική αξιοποίηση» από διάφορα λαμόγια  της Τοπικής Αγοράς οι οποίοι προφανώς νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν σχέδια και  bussiness plans και να ορέγονται τις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις του Νέου Νοσοκομείου μας.
Δεν υπάρχει καμία επίσημη ή νόμιμη διαδικασία σήμερα και χθες η οποία να μπορεί να στηρίξει είτε το κλείσιμο ενός νέου Νοσοκομείου το οποίο να χρηματοδοτήθηκε 100% από Κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ) είτε να πουληθεί σε ιδιώτες, γιατί απαγορεύεται ρητώς από το Κοινοτικό  και Εθνικό μας δίκαιο.
Χαίρομαι πραγματικά μαζί με το προσωπικό του Νοσοκομείου που η πολύ καλά οργανωμένη μετεγκατάσταση του παλιού  στο Νέο Νοσοκομείο το Σεπτέμβριο 2010  και η ανάπτυξή του από τότε και μέχρι σήμερα ( π.χ. κέντρο πρόληψης καρκίνου του μαστού, μέτρηση οστικής πυκνότητας, διαδικασίες συγχώνευσης με το Ψ.Ν.Π.Ο., νέα Ψυχιατρική Κλινική στο Νέο Νοσοκομείο, κ.λ.π.) έθιξε πολλά κακώς κείμενα ιδιωτικά  "Ιατρικά", "φαρμακευτικά" αλλά και "άλλα" συμφέροντα της τοπικής "αγοράς" του Ν. Πιερίας τα οποία  διαπλέκονται  με αντίστοιχα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης, ή και άλλων περιοχών.
Κανένας παράγοντας, όση οικονομική ή πολιτική δύναμη και να έχει, δεν μπορεί να κλείσει ή να αγοράσει ή να πουλήσει το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης γιατί όχι μόνο θα ήταν παράνομο αλλά γατί ταυτόχρονα θα  αντιμετωπίσει μια πολύ μεγάλη πύρινη λαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή του λαού της Πιερίας και του υγιώς σκεπτόμενου πολιτικού κόσμου του Νομού μας. Γι’ αυτό άλλωστε διακινούν απλώς ψιθύρους  και δεν εμφανίζονται δημόσια να δηλώσουν και να υποστηρίξουν ότι πιστεύουν σ’ αυτήν  την ιδέα είτε της πώλησης είτε του κλεισίματος, αν κάποιοι το μεθοδεύουν.
Η προοπτική στο διηνεκές, για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ήταν είναι και θα είναι ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΝΟΙΚΤΟ,  και καθημερινά θα βελτιώνει το εύρος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με προσπάθεια και αγώνες της κάθε Διοίκησης και του προσωπικού του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: