Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο αλλά κάποιοι παίζουν με τη φωτιά της κρίσης Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σε συνέντευξη Τύπου στη Βέροια, συνέδεσε την έξαρση της βίας με την ακυβερνησία της χώρας

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο αλλά κάποιοι παίζουν με τη φωτιά της κρίσης


Κορυφή του παγόβουνου του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, του κινδύνου της διολίσθησης της κοινωνίας σε αυταρχικές συμπεριφορές στην ακύρωση όλων των.. συμβάσεων της πολιτικής και κοινωνικής συμβίωσης, χαρακτήρισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος το γρονθοκόπημα σε ζωντανή μετάδοση του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά δύο γυναικών επίσης υποψηφίων βουλευτών.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σε συνέντευξη Τύπου στη Βέροια, συνέδεσε την έξαρση της βίας με την ακυβερνησία της χώρας, λέγοντας ότι η οικονομική κρίση έχει προ πολλού μετατραπεί σε μια κοινωνική κρίση, η κοινωνική κρίση μετατρέπεται σε πολιτική κρίση, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και δημοκρατική θεσμική κρίση. Αυτή η κατάσταση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο, γιατί όπως είπε η τεχνητή πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το υποκατάστατο δικομματισμού σε σχέση με το δικομματισμό που υπήρχε έως τις εκλογές του 2009, δεν δίνει κυβέρνηση.

Κατηγόρησε μάλιστα όσους παίζουν με τη φωτιά της κρίσης προβάλλοντας σοφίσματα που δηλητηριάζουν και διασπούν τους πολίτες. «Παίζουν με τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων παραγωγών και μικρομεσαίων όσοι μιλάνε για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης», τόνισε στην ομιλία του στον αγροτικό συναιτερισμό Venus στην Βέροια. Και έθεσε το ερώτημα πώς θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις και οι αποταμιεύσεις αν δεν στηριχθούν οι Τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Αγροτική Τράπεζα, με τα 50 δισ. ευρώ, που προβλέπει η δανειακή σύμβαση.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών, επισήμανε ότι χρειάζονται διακομματικές δεσμεύσεις, μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. «Η χώρα δεν κυβερνάται με σχετικές πλειοψηφίες μικρές, δεν κυβερνάται σε κατάσταση πόλωσης, δεν κυβερνάται χωρίς να βάλουν πλάτη όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν υπαρκτά ρεύματα και τάσεις του ελληνικού λαού που εκπροσωπούνται στη Βουλή και που σέβονται τη δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό σύστημα. Ούτε το μπόνους των 50 εδρών είναι κίνητρο και δέλεαρ ούτε αυτό δίνει λύση. Δε μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε αριθμητικά ούτε πολιτικά». Είπε επίσης ότι πρέπει να ισχυροποιηθεί ο τρίτος πόλος, το ΠΑΣΟΚ για να σπάσει αυτή η ψευδαίσθηση του διπολισμού.
Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι το ΠαΣοΚ ζητεί ξανά ισχυρή νομιμοποίηση από τον λαό όχι γιατί θέλει να ξαναζήσει τη φθορά της εξουσίας, το κόστος της καθημερινής διαχείρισης της κρίσης. «Το κάνουμε αυτό γιατί βλέποντας τους συσχετισμούς, βλέποντας το αδιέξοδο, θεωρούμε ότι είναι εθνική μας υποχρέωση, είναι πατριωτικό καθήκον, να δώσουμε λύσεις στη χώρα. Αλλά όχι μια λύση προσωρινή, ρηχή, επικίνδυνη», είπε.

Απαντώντας στην κριτική που γίνεται στο ΠαΣοΚ για τις υπογραφές που έβαλε στα μνημόνια είπε ότι αισθάνεται υπερήφανος για αυτές τις υπογραφές, γιατί μπήκαν όπως είπε κάτω από τις υπογραφές του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, για την ένταξη στην ΕΟΚ και τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα.
Χωρίς να αναφερθεί ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είπε ότι εμφανίζονται ως ριζοσπαστικές νεωτερικές δυνάμεις της προόδου οι δυνάμεις που εκφράζουν τον παλιό κρατισμό, τον πιο παλιό συντηρητισμό, τον πιο παλιό συντεχνιασμό, οι δυνάμεις οι οποίες θέλουν επιστροφή στις κακές όψεις της δεκαετίας του '80 ή του '70, οι δυνάμεις οι οποίες δεν θέλουν καμία διαρθρωτική αλλαγή, οι οποίες δεν θέλουν μια ανταγωνιστική οικονομία, οι οποίες θέλουν να αναπαράγεται η απομύζηση των πόρων του κράτους.
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος συνδέοντας την εξαγγελία για καταγγελία του μνημονίου με τις υποσχέσεις της αντιπολίτευσης πριν από τη μικρασιατική καταστροφή, αποκάλυψε το περιέχομενο μιας συνομιλίας που είχε με τον κ. Αλ. Τσίπρα. «Είπα λοιπόν και στον κ. Τσίπρα μια φορά που μιλούσαμε για το θέμα αυτό ότι στο Γουδί δεν πήγε ο Βενιζέλος, πήγε ο Γούναρης με τον Πρωτοπαδάκη, οι οποίοι λέγανε ότι θα γυρίσουνε τους στρατιώτες πίσω και τους πήγανε βαθιά μέσα στην Ανατολία και οδήγησαν στην καταστροφή τη στρατιά της Μικράς Ασίας. Αυτό για τις ιστορικές αναλογίες», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εξήγησε ακόμα ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν το κακό της Ελλάδας, αλλά ότι υπάρχει μια διαφορά ιδεολογική. Οι Ευρωπαίοι είναι στην πλειοψηφία τους δεξιοί είναι συντηρητικοί, είναι νεοφιλελεύθεροι, έχουν μια αντίληψη για το τι σημαίνει ανασυγκρότηση και ανάπτυξη. Εχουμε διαφορά λοιπόν σε σχέση με το μοντέλο. Δεν έχουμε διαφορά σε σχέση με το στόχο. Καλό θέλουν να κάνουν κι αυτοί και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
«Ποιοι θέλουν να κάνουν κακό;» διερωτήθηκε. «Κακό θέλουν να κάνουν αυτοί που κερδοσκοπούν σε βάρος του ευρώ. Οι διεθνείς κερδοσκοπικοί κύκλοι. Κακό θέλει να κάνει το ελληνικό οριζόντιο Κόμμα της δραχμής, κακό θέλουν να κάνουν αυτοί που στηρίζουν και χρηματοδοτούν στην πραγματικότητα το πολιτικό αδιέξοδο και την κρίση, γιατί έχουν βγάλει τα ωραία τους λεφτά έξω σε ευρώ και περιμένουν να καταστραφεί η χώρα, για να την αγοράσουν φτηνά σε δραχμές. Σε πληθωριστικές κατοχικές δραχμές. Και να αγοράσουν και τις περιουσίες των Ελλήνων, όχι μόνο τη δημόσια περιουσία!».ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: