Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Το μεσημέρι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αντώνη Σαμαρά

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012
Στις 10 το πρωί αναμένεται να ανακοινώσει ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Στις.. 11.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος θα τον ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα και τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή. Έτσι, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινά το μεσημέρι η αντίστροφη μέτρηση για της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο κ. Παπούλιας θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά για να θα του δώσει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Αμέσως μετά αρχίζει ο νέος κύκλος των διερευνητικών εντολών, αφού και το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα.
Ο κ Σαμαράς αναλαμβάνει αμέσως να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα και να διαπιστώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να μην χρειασθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού με τις έως τώρα εκτιμήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λαμβάνουν αθροιστικά 162 έδρες.
Ενα κυβερνητικό σχήμα «εθνικής σωτηρίας», όπως το χαρακτηρίζει, που θα συγκροτούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμμαχία και θα στελεχωθεί και από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που θα προέρχονται όχι μόνον από την Κεντροδεξιά, αλλά θα εκπροσωπούν και την ευρύτερη Αριστερά, αναμένεται να προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Η πρόθεση των πολιτικών αρχηγών, περιλαμβανομένου και του κ. Αλ. Τσίπρα, είναι να σχηματισθεί οπωσδήποτε κυβέρνηση, αφού ο τόπος δεν αντέχει την ακυβερνησία. Οι κκ. Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν κάνει λόγο για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: