Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ»

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012
Σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των social media στο δρόμο προς τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απάντησε με ένα πεντάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στις ερωτήσεις των...
χρηστών για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
"Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας", επανέλαβε και πάλι ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος σε προσωπικό ύφος στους χρήστες και πρόσθεσε ότι "οι χώροι όπου συγκεντρώνονται είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων, παραεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Οι παράνομοι δεν συλλαμβάνονται όταν αυτό γίνεται αφήνονται ελεύθεροι γιατί οι φυλακές έχουν γεμίσει ενώ εκείνες που είναι έτοιμες δεν λειτουργούν".

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι "πρέπει να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ". Ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει επαφές με τους ηγέτες των χωρών του ευρωπαικού νότου, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μάλτας και Κύπρου για κοινή αντιμετώπιση στο ευρωπαικό πλαίσιο και για την δημιουργία ασπίδας για την λαθρομετανάστευση. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να συμβάλει με οικονομικούς πόρους γιατί "λεφτά δεν υπάρχουν, αντίθετα με ό,τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου".
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι πρέπει οι νόμοι να εφαρμοστούν με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στα όργανα της τάξης και στους ιδιώτες που νοικιάζουν σπίτια και κάνουν διευκολύνσεις σε άτομα που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Τέλος ανέφερε ότι η λαθρομετανάστευση είναι μείζον κοινωνικό ζήτημα που επείγει η αντιμετώπισή του. Μέχρι τις εκλογές θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, και άλλα μηνύματα σε διαφορετικά θέματα που θα απαντούν σε ερωτήματα πολιτών.
Ο κ. Σαμαράς πάντως δεν αφήνει και τους παραδοσιακούς τρόπους πολιτικής επικοινωνίας. Αύριο θα κάνει περιοδεία στα Ιωάννινα και, στο πλαίσιο αυτό, θα επισκεφθεί τη γαλακτοκομική σχολή, ενώ στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με τοπικούς φορείς. Στις 8:00 το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό στάδιο της Αρτας.
Το Σάββατο την ίδια ώρα θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της Θήβας. Την Κυριακή το μεσημέρι θα παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα στο Ζάππειο και το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου.ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: