Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο ΧΥΤΑ ανέβασε τους… «τόνους» Η επίσκεψη των επιθεωρητών περιβάλλοντος στο ΧΥΤΑ «κυριάρχησε» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/e293f59f4ae0fed75a859fdf17db3e7b_L.jpg 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012
Με τις ευχές δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη  στους  δημοτικούς συμβούλους που είναι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές, ξεκίνησε..
η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης χθες το απόγευμα. Ο κ. Χιονίδης ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό  αγώνα στους κ.κ. Χατζηκώστα, Μαλτζάρη,  Σαλπιστή, Μάντζιο και στον κ. Τσουκάνη,  που κατέρχονται υποψήφιοι στις εκλογές της 6η Μάιου.

Ο δήμαρχος Κατερίνης  ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης του ποσού των 615 χιλιάδων ευρώ   για το  έργο κατασκευής ταμιευτήρα  στον Άγιο Δημήτριο. Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης, πρώτος ο  δήμος Κατερίνης  κατέθεσε προτάσεις για χρηματοδότηση  έργων και εξέφρασε την προσδοκία ότι θα πετύχουν   την ένταξη και άλλων έργων.

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία το «Σχολείο του Ολύμπου»
Επιπλέον ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η μετατροπή της Πιερικής εταιρίας για το σχολείο Ολύμπου σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Ο κ.  Μάντζιος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του καθώς όπως είπε δεν είναι θέμα επείγοντος, αφού δεν υπάρχει καμία προθεσμία. Όπως υπογράμμισε, στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί αρνητικά για τη συμμετοχή του δήμου στην εταιρία, καθώς όπως είπε πρόκειται για  κάποια επιχειρηματικά σχέδια σε βάρος του Ολύμπου. « Είμαστε πολύ προβληματισμένοι σε ότι αφορά την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμμετέχει στην υπόθεση αυτή, καθώς δεν υπάρχει κάποιο κενό σε αυτό το κομμάτι, υπάρχουν σχολές και πανεπιστήμια. Σε ότι αφορά τον εκπρόσωπο του δήμου διαφωνούμε και σε αυτό, είμαστε κάθετα αντίθετοι και θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να μην συμμετέχει ο δήμος» κατέληξε ο κ. Μάντζιος.
Ο δήμαρχος πρότεινε  μέλη στην εταιρία τον κ. Λεμονόπουλο και αναπληρωματικό μέλος τον  Κυριακίδη.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σατραζέμης επεσήμανε ότι η  επαναδιατύπωση του θέματος είναι η ίδια, ως προς τους σκοπούς και τα μέσα, και αφορά  μόνο  το νομικό πλαίσιο. «Δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα γίνουν κτίσματα στον Όλυμπο» σημείωσε ο κ. Σατραζέμης .
Ο κ. Μηλιώτης στην τοποθέτηση του είπε ότι  «εάν εμείς επιτρέψουμε να έλθουν κάποιοι και να αλώσουν τα μνημεία μας τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας». Όπως πρόσθεσε, το γεγονός ότι  είναι μέσα δήμοι στην υπόθεση αυτή είναι θετικό.

Υψηλοί τόνοι για το ΧΥΤΑ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και με αφορμή το θέμα του σχολείου Ολύμπου και την προστασία του περιβάλλοντος  εκτενής συζήτηση αλλά και αντιπαράθεση έγινε σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και τους ελεγκτές της επιθεώρησης περιβάλλοντος που μετέβησαν στο ΧΥΤΑ. Ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης κατά την τοποθέτηση του και με αφορμή το ρόλο του σχολείου Ολύμπου και το κατά πόσο έχει να κάνει με την προστασία ή όχι του Ολύμπου, αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΧΥΤΑ και στις καταγγελίες που γίνονται από το συνδυασμό του κ. Μάντζιου.  Μάλιστα ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για κάποιους που θεωρούν ότι είναι «αυτόκλητοι προστάτες, ως σούπερμαν που έρχονται να σώσουν τον Όλυμπο και το περιβάλλον». Είναι  προσβλητικό τόνισε ο δήμαρχος,  να λέγεται ότι θέλουμε να κτίσουμε τον Όλυμπο. «Θεωρώ ότι και εμείς, δώστε μας το δικαίωμα, εξίσου φροντίζουμε για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο κ. Μάντζιος αναφερόμενος  στο πρόστιμο που μπήκε στο δήμο για τον ΧΥΤΑ και τόνισε ότι δεν έγινε καμιά καταγγελία από τον συνδυασμό του  στην επιθεώρηση περιβάλλοντος όπως είπε ο δήμαρχος, ωστόσο όπως πρόσθεσε  ο ρόλος του συνδυασμού και του ίδιου  είναι να ελέγχει στην διοίκηση.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.  Μπουσνάκης αναφέρθηκε στην  έκθεση αυτοψίας  των επιθεωρητών περιβάλλοντος του τομέα Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι ήλθαν  απροειδοποίητα, για μια μικρή βλάβη στο σύστημα η οποία αποκαταστάθηκε.  Το αποτέλεσμα των επιθεωρητών λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ρύπανσης τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουσνάκης.
Πάντως η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω της αντιπαράθεσης που σημειώθηκε μεταξύ του κ. Καραφουλίδη και του κ. Λεμονόπουλου όταν ο δεύτερος μιλούσε εκτός μικροφώνου σχολιάζοντας τα όσα λεγόταν από τους συμβούλους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καραφουλίδη.από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/e293f59f4ae0fed75a859fdf17db3e7b_L.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: