Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Γιώργος Καρατζαφέρης από την Κατερίνη: "Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει με λογική και όχι με θυμό"

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο πλαίσιο των περιοδειών του επισκέφτηκε σήμερα την Κατερίνη.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Επαναφέρει ο...
Σαμαράς τις εκλογές, το ψευτοδίλημμα, ψευτοδημοψήφισμα του Παπανδρέου του Νοεμβρίου. Το επαναφέρει. Αυτό που έριξε ο κ. Παπανδρέου, το επαναφέρει ο κ. Σαμαράς».

Δεν πτωχεύει η Ελλάδα

«Δεν υφίσταται θέμα. Και θα σας θυμίσω την κουβέντα που εγένετο στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν τους ρώτησα: “Κύριοι, ξέρει κανένας από εσάς πόκερ;”.  Τελικά έχουν περιοριστεί στη “Μονόπολη” ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου που έπαιζαν στη Βοστώνη. Μέχρι εκεί.
Τους λέω “η κ. Μέρκελ έχει ζευγάρι του πέντε και παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου”. Δεν μας διώχνει από το ευρώ και δεν πτωχεύει η Ελλάδα.
“Όχι δεν ρισκάρουμε”. Υπογράφουν. Και την άλλη μέρα η κ. Μέρκελ στο BBC δίνει συνέντευξη, λέγοντας: “Ποιος είπε ότι θα πτωχεύσει η Ελλάδα, ή να τη βγάλουμε από το ευρώ;» και το είπε και ο κ. Γιούνκερ και η κ. Λαγκάρντ”.

Για τους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου
«Tα παιδιά αυτά δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. 26 ετών, όταν τελείωσαν το Πανεπιστήμιο, γίνανε βουλευτές. Δεν έχουν εμπειρίες, που έχετε καταγράψει εσείς στη ζωή. Ιδρώτα, δάκρυα, να ανεβείτε, να διαπραγματευτείτε κ.λπ. Αυτά τα παιδιά γίνανε βουλευτές. Δεν ξέρουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης. Και γι αυτό ακριβώς μας έριξαν στα βράχια».

Για την ανάγκη ένωσης του Νότου
«Πιστεύω λοιπόν ότι χρειάζεται μία αλλαγή πλεύσης. O Νότος είναι ξεσηκωμένος, σαφώς περισσότερο από ότι ήταν το Φεβρουάριο. Νομίζω ότι και του γαλλικού λαού θέλοντος, θα γυρίσει και η Γαλλία, οπότε μπορεί και ο Νότος. Δηλαδή η δουλειά μας από τις 6 του μηνός το βράδυ, είναι να ενώσουμε το Νότο.
Αμέσως, μία σύγκλιση στην Αθήνα. Και να ξεκινήσει μία συλλογική προσπάθεια “ανατινάξεως” της γερμανικής επικυριαρχίας και της πολιτικής της λιτότητας. Αυτός είναι ο δρόμος, τον οποίο προτείνω. Αλλά αυτόν το δρόμο βεβαίως δεν μπορεί να τον ασκήσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς έχουν δεσμευτεί ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει με λογική και όχι με θυμό
«Προς τούτο λοιπόν, εγώ ζητάω από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει με λογική και όχι με θυμό. Ο θυμός καλός είναι. Είναι όμως κακός σύμβουλος σε μία καίρια πράξη. Και δεν πρέπει να προχωρήσει με θυμό στις κάλπες. Και θυμίζω σε όλους την απειλή, όταν κάνει κάτι το παιδί στο σπίτι – όσοι από εσάς είστε γονείς το ξέρετε. Φωνάζετε και βρίζετε κ.λπ., όσο κρατάει ο θυμός. Μετά είναι πάλι το παιδί σου, η ζεστασιά σου, η αγκαλιά σου».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Επειδή λοιπόν η Ελλάδα είναι η μήτρα όλων μας, η φύτρα όλων μας, μπορεί να έχουμε θυμό μέχρι την Κυριακή το πρωί.
Την Κυριακή στην κάλπη πρέπει να πάμε με απόλυτη ηρεμία.
Διακυβεύεται το αύριο της Ελλάδος».   Posted by Politis tis Pierias

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: