ΠΑΣΟΚ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ : Παρουσίαση ψηφοδελτίου


Κυριακή, 22 Απριλίου 2012
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πιερίας.
Την παρουσίαση έκανε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμογιάννη Γαβριέλα
   «Οι  εκλογές που έρχονται είναι οι πιο...
κρίσιμες από το 1974 και μετά, γιατί στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται η επόμενη τετραετία, Κρίνεται η μοίρα και η πορεία της χώρας τουλάχιστον για τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να είναι η αφετηρία και η αρχή της οριστικής εξόδου από την κρίση. Αλλιώς η πατρίδα θα χάσει ένα μεγάλο-ιστορικό στοίχημα και θα γυρίσει δεκαετίες πίσω.

Το κεντρικό διακύβευμα  των εκλογών είναι το αν η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία, την πορεία μέσα στο ευρώ ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού, μια τυφλή πορεία που κανείς δεν λέει ποια βήματα περιέχει, ποιος είναι ο στόχος και ποιες είναι οι εγγυήσεις.
Ο εκλογικός μας στόχος είναι η νίκη, Ο εκλογικός μας στόχος είναι η πρωτιά.
Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα, να έχει την ευθύνη των χειρισμών για την οριστική έξοδο από την κρίση, να παίξει τον πρώτο και κύριο ρόλο, ώστε να μπορέσει να συσπειρώσει, αλλά και να ενώσει κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.
Απέναντι στην μικροκομματική αντίληψη της Ν.Δ. για αυτοδυναμία, εμείς αντιτάσσουμε την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας.
Ο στόχος αυτός είναι και ρεαλιστικός και επιτεύξιμος.
Ο Πρόεδρος μας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει δημόσια και ειλικρινή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί, ναι, την προηγούμενη περίοδο υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις, αρρυθμίες.
Όλα όσα έγιναν, έγιναν για ένα και μόνο σκοπό. Για να αποτρέψουμε το χειρότερο. Για να αποτρέψουμε την Πλήρη και απόλυτη καταστροφή.
Η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν δραματική. Έτσι άλλωστε μπορούμε να κατανοήσουμε και την απόδραση της Ν.Δ. από την εξουσία το 2009.
Η δική μας πρόταση είναι η  Αυτοδύναμη Ελλάδα


Αυτοδύναμη Ελλάδα
Σημαίνει επάνοδο στη δημοσιονομική σταθερότητα και κυριαρχία
Σημαίνει αποκατάσταση των απωλειών και άρση των αδικιών.
Σημαίνει να επαναφέρουμε στο προσκήνιο άλλες κρίσιμες παραμέτρους της πολιτικής. Την εξωτερική πολιτική και τον εθνικό αμυντικό σχεδιασμό, το σεβασμό και την προστασία των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Σημαίνει, Ελλάδα θεσμικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Σημαίνει πως ο έλληνας πολίτης γίνεται υπερήφανος, ασφαλής, αξιοπρεπής.
Το ΠΑΣΟΚ ασκεί αυστηρή και οξεία αυτοκριτική.
Η Ελλάδα παραδόθηκε καταχρεωμένη και διαλυμένη και σίγουρα θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί με πολύ μεγαλύτερο θάρρος και μεγαλύτερη ταχύτητα.
Δυστυχώς την ίδια διάθεση δεν βλέπουμε από την άλλη πλευρά.
Αντίθετα μια παγερή παλαιοκομματική στάση της Ν.Δ. και προσωπικά του Α. Σαμαρά, ο οποίος δεν βρίσκει τίποτα να πεί για την περίοδο 2004 – 2009, για την κυβέρνηση Καραμανλή της οποίας ο ίδιος ήταν  μέλος.
Ας αφήσουμε τον Α. Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει. Ας τον αφήσουμε να αναζητά την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη φενάκη της δικής του πρωθυπουργίας. Δεν είναι το πρόβλημα μας ο Κ. Σαμαράς. Το πρόβλημα μας είναι ο τόπος, το έθνος που έχει ανάγκη από λύσεις, από υπεύθυνη πολιτική ηγεσία και από υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης.
Η Στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας έχει διατυπωθεί καιτην εξειδικεύουμε καθημερινά. Σε εμάς εναπόκειται, όλα όσα λέμε να τα μεταφέρουμε στους πολίτες, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Αλλά ακόμη σημαντικότερη είναι η προσωπική επαφή.
Γι’αυτό και το σύνθημα μας είναι:
Οι  Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε, γιατί μπορούμε. Μπορούμε ιδίως στα δύσκολα.
Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, αλλά και το ψηφοδέλτιο μας στην Πιερία αποτυπώνει τρείς θεμελιακές αρχές.
Ενότητα
Ανανέωση
Αξιοκρατία
Τα ψηφοδέλτια μας είναι ψηφοδέλτια μάχης. με ανανέωση που ξεπερνά το 60 %.
Οι υποψήφιοι μας έχουν διαδρομή κοινωνική, επιστημονική, επαγγελματική.
Στο σημείο αυτό θέλω να σας παρουσιάσω με μεγάλη μου χαρά τους Υποψήφιους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία
 Είναι οι 6 υποψήφιοι βουλευτές που θα δώσουν τη μάχη για την παράταξη, για το μέλλον της χώρας, για την Πιερία.

ΜΑΛΤΖΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Εκπαιδευτικός

ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ Οικονομολόγος

ΝΕΡΟΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Ιατρός Καρδιολόγος

ΟΦΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας – χημικός

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ Οικονομολόγος

ΤΣΙΜΙΤΡΗ ΜΑΡΙΑ Εκπαιδευτικός