Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στον Κορυδαλλό ο Τσοχατζόπουλος - Ο πρώην υπουργός βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα


Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
Σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε το χθες πρωί ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο...
οποίος απολογήθηκε επί εξάωρο τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή και εν συνεχεία, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος, οδηγήθηκε εκ νέου στη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε το βράδυ της Δευτέρας.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δρατηριότητα σχετικά με τις εξωχώριες εταιρείες στις οποίες ήταν αφανής ιδιοκτήτης και τις μίζες από τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR-M1 και των υποβρυχίων.

Απολογούμενος, ο πρώην υπουργός απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις offshore εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών, όπως θεωρούν οι εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Άμυνας και για την προμήθεια των υποβρυχίων φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό.

Εκ των συγκατηγορουμένων του κ. Τσοχατζόπουλου, η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέα. Η κατηγορουμένη, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων, "κατά το χρονικό διάστημα από 3.5.2000 μέχρι 30.4.2007 ως εκπρόσωπος της TORCASO και εκπρόσωπος των εταιρειών BLUE BELL από το 1998 έως το 2005 και NOBILIS από το 2004 έως το 2010, μέσω των οποίων μεταφέρθηκε από την αλλοδαπή στην Ελλάδα και μετατράπηκε σε ακίνητα ή οδηγήθηκε στην αφάνεια μέρος της παράνομης περιουσίας του πρώην υπουργού, διεκπεραίωνε τις φορολογικές συναλλαγές και λοιπές υποχρεώσεις των ανωτέρω εταιρειών".

Προφυλακιστέος κρίθηκε επίσης ο Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος του πρώην υπουργού και δικαιούχος offshore εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο οποίος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση που του υπεβλήθη και επιφυλάχθηκε να δώσει εξηγήσεις στο μέλλον.

Παράλληλα, στις φυλακές οδηγήθηκε και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας που εμπλέκεται από το 2007 έως το 2010 στις μεταβιβάσεις στη Μονή Βατοπαιδίου τριών μεγάλης επιφανείας ακινήτων επί της Κηφισίας και ενός κτιρίου στην Κυψέλη, ο οποίος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Για την ίδια υπόθεση έχει παραδοθεί στις αρχές, καθώς εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, και ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: