Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε ολόκληρη τη χώρα - ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε ολόκληρη τη χώρα
Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
Ανακοινώθηκαν νωρίς το απόγευμα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, η ανανέωση των ...ψηφοδελτίων είναι εμφανής, καθώς οι μισοί από τους υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα.

Ανακοινώθηκαν συνολικά 412 υποψήφιοι σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι, σχολίασε ο Γιάννης Μιχελάκης.
"Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν" πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΝΔ, σε οκτώ νομούς, Κορινθίας, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Καρδίτσας, Κεφαλονιάς και Λακωνίας οι κατατεθείσες υποψηφιότητες υπερκάλυψαν τρεις φορές τις θέσεις. Η ανανέωση αγγίζει το 60%, αντιπροσωπεύονται όλες οι κοινωνικές τάξεις ακόμη και οι άνεργοι, ενώ στη Λακωνία υπήρξε μεγαλύτερη προσφορά γυναικών.
O Αντώνης Σαμαράς είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία αλλά και στη Μαγνησία.
Ανάμεσα στους υποψηφίους που ξεχωρίζουν στην Α' Αθηνών είναι οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Νότης Μηταράκης, Ανδρέας Ψυχάρης, Προκοπής Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Μανώλης Μαυρομάτης και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στην Β' Αθηνών ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Ευάγγελου Αντώναρου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Σοφίας Βούλτεψη, Γεράσιμου Γιακουμάτου, Άννας Καραμανλή, Κυριάκου Μητσοτάκης, Πάνου Παναγιωτόπουλος, Γιάννη Παπαθανασίου, Βύρωνα Πολύδωρα, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κωστή Χατζηδάκη καθώς και του ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη.
Στο Υπόλοιπο Αττικής υποψήφιος ο Μάκης Βορίδης, στην Β' Αθηνών ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο Κιλκίς θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Συμπιλίδης όπως και ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης, όπως αναμενόταν. Στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται όλοι οι διαγραμμένοι που δήλωσαν «μεταμέλεια» εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ.
Επίσης έχουν περιληφθεί οι "βατοπεδινοί" Ευάγγελος Μπασιάκος στην Βοιωτία, Πέτρος Δούκας στο υπόλοιπο Αττικής. Στην Βοιωτία κατεβαίνει η μεταγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος επίσης μετακομίζει από την Φθιώτιδα στην Β΄Αθηνών.
Στην Α΄ Πειραιά κατεβαίνει ο πρώην γραμματέας του κ. Σαμαρά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ στην Β΄ Πειραιά κατεβαίνει ο συνεργάτης του Φαήλος Κρανιδιώτης.
Στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνει υποψήφιος ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος ενώ στην Β΄Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο Αντώνης Αντωνιάδης.
Οι πολιτικές οικογένειες έχουν ξανά την εκπροσώπησή τους με νέα πρόσωπα, στην Κορινθία κατεβαίνει ο υιός του υπουργού Εξωτερικών Χρήστος Δήμας, στην Καρδίτσα ο Νίκος Αναγνωστόπουλος και ο Παύλος Σιούφας, στην Α΄Αθηνών ο Διονύσης Παπαδόγγωνας.
Στην Κεφαλονιά υπήρξε εμπλοκή καθώς οι κ.κ. Λουκέρη, Αλιβιζάτος και Κουρής είχαν βάλλει βέτο να μην είναι συνυποψήφιος ο κ. Παπαδάτος. Τελικά ο κ. Παπαδάτος συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο Κεφαληνίας από το οποίο όμως απουσιάζουν οι τρεις που είχαν εκφράσει την διαμαρτυρία.
Στις Σέρρες κατεβαίνει η Φωτεινή Αραμπατζή, πρώην σύζυγος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.
ΔΗΣΥ: Η ΝΔ μεταλάσσεται...
Για μετάλλαξη της ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά, κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία σχολιάζοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Συμπιλίδη στο Κιλκίς.
«Επισημαίνουμε ότι ο κ. Συμπιλίδης ουδέποτε εξήγησε πειστικά πώς και με ποια κίνητρα ανέτρεψε την κυβέρνηση εκείνη», αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθυμίζοντας την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993.
«Αναρωτιόμαστε τα στελέχη της ΝΔ που ζήσανε την πτώση της κυβέρνησης εκείνης και τα αποτελέσματά της πώς θα δικαιολογήσουν το γεγονός να είναι συνυποψήφιοί του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: