Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τα τρία βήματα Βενιζέλου για την επανασύσταση του ΠΑΣΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τρεις μεγάλους κρίσιμους σταθμούς έχει καθορίσει για την επανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, ο από αύριο το βράδυ, νέος πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για τρεις σταθμούς καθοριστικής σημασίας για το άλλοτε κραταιό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και το οποίο αντιμετωπίζει βαθιά κρίση, αποτέλεσμα... κυρίως της διετούς διακυβέρνησης της χώρας και των πολιτικών που εφάρμοσε σε αυτό το διάστημα.
Οπως εξηγούν οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, τα τρία αυτά βήματα από τα οποία θα κριθεί εν πολλοίς το παρόν, και κυρίως, το μέλλον του κόμματος, είναι:
1. Η με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος εκλογή του αύριο ως 4ου προέδρου του Κινήματος.
2. Η επικείμενη μάχη των εθνικών εκλογών στις οποίες θα καταγραφεί σε σαφή πλαίσια, και όχι μέσω των δημοσκοπικών ευρημάτων, το εύρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το κόμμα.
3. Το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο είναι προσδιορισμένο για τον Ιούνιο και θα επανακαθορίσει την ιδεολογικοπολιτική ταυτότητά του.Τόσο η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου όσο και ο χαρακτήρας του είναι σε συνάρτηση με τα προηγούμενα δυο βήματα, δηλαδή την αυριανή εκλογή και το εκλογικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές της 29ης Απριλίου (ή της 6ης Μαΐου).
Αν για παράδειγμα στις εθνικές εκλογές το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι τέτοιο που επιβάλλει τη συμμετοχή του κόμματος σε ένα νέο σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας, είναι προφανές ότι το Συνέδριο θα είναι περισσότερο πολιτικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα έχει τον χαρακτήρα της επανασύστασης του χώρου, που αποτελεί χρόνιο αίτημα της βάσης του ΠΑΣΟΚ, και κατά καιρούς έχει εμφανιστεί είτε ως «ανασυγκρότηση» είτε ως «ανασύνθεση», αλλά με πενιχρά αποτελέσματα.

Τώρα επανέρχεται ως επανασύσταση, δείγμα της βαθιάς κρίσης του χώρου, και επιβεβαιώνει ότι ο κ. Βενιζέλος έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.ΝΕΑ
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: