Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ - ΨΝΠΟ - Στοιχεία για τη δημόσια λογοδοσία για το ΨΝΠΟ

http://3.bp.blogspot.com/_nYyYl0dqIUg/TT6kvd7iE_I/AAAAAAAAAYw/Jq60RvpwKfE/s400/kosmadakis.jpg 

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012
Στη συνέχεια της δημόσιας λογοδοσίας της Διοίκησης του ΨΝΠΟ για τα πεπραγμένα στο νοσοκομείο, κατά χρονικά διαστήματα οφείλουμε να δίδουμε δημόσια λογαριασμό με στοιχεία που...
αφορούν επιμέρους δραστηριότητες του ψυχιατρικού νοσοκομείου. «Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες πρέπει να ξέρουν τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε και ποιό είναι το αποτέλεσμα της δράσης μας» λέει ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κοσμαδάκης.
Τα πρόσφατα γεγονότα και δραστηριότητες του ΨΝΠΟ είναι τα παρακάτω:
·         Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της Διαχειριστικής μελέτης του Δάσους του ΨΝΠΟ περιόδου 2012-2021 και με την απόφαση «θέμα 7ο/29-2-2012» του ενιαίου Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝ Κατερίνης-ΨΝΠΟ κατακυρώθηκε στον ανάδοχο. Ήδη ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δασών Νομού Πιερίας για να ορίσει τον επιβλέποντα της μελέτης, και το ΤΕΕ ότι ανατέθηκε στον ανάδοχο κύριο Κασιαμιάδη Δημήτριο Δασολόγο η εκπόνηση της μελέτης, και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση εκπόνησης της εξάμηνης διάρκειας μελέτης.
·         Με απόφαση της 3ης ΥΠΕ επιχορηγείται με 30.000,00 ευρώ το ΨΝΠΟ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε πετρέλαιο θέρμανσης που προέκυψε αιφνίδια λόγω της μεγάλης διάρκειας του ψύχους στη Πιερία.
·         Το ΨΝΠΟ συμμετέχει στη Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΕΤΡΑ» τοπικών και άλλων φορέων για την υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εργασίας για την υλοποίηση «τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» όπως οι ψυχικά πάσχοντες. Η συμμετοχή αυτή εγκρίθηκε από το ενιαίο Διοικητικό  Συμβούλιο του ΓΝ Κατερίνης-ΨΝΠΟ με τη απόφαση «θέμα 9ο/29-2-2012» και υπεγράφει το Κοινοπρακτικό από τον Αναπληρωτή Διοικητή κύριο Εμμανουήλ Κοσμαδάκη. Η πρόταση  υπεβλήθει ήδη στο Υπουργείο Εργασίας.
·         Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση το ΨΝΠΟ έχει πιστοποιήσει το 100% των ιατρών του και εφαρμόζεται αυτή συνεχώς από την ημέρα που  ισχύει ο νόμος. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας η συνεχώς μειούμενη δαπάνη φαρμάκων για το φαρμακείο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το έγγραφο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. οι πιστοποιημένοι ιατροί του νοσοκομείου έως την 22/2/2012 φτάνουν τους 18. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πιστοποιηθεί και συνταγογραφούν ηλεκτρονικά σε ποσοστό 100%. Επιπρόσθετα το ΨΝΠΟ προμηθεύτηκε τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τα Εξωτερικά Ιατρεία, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και την Κλινική Οξέων.

·         Το ΨΝΠΟ επαναπιστοποιήθηκε κατά το ΣΔΠ ΙSΟ 9001:2008  και HACCP για την περίοδο 2012-2014 μετά από νέα επιθεώρηση του φορέα επιθεώρησης EQA για τις υπηρεσίες φιλοξενίας ασθενών, σίτισης και διοικητικής υποστήριξης. Εδώ επισημαίνεται ότι το ΨΝΠΟ λειτούργησε ένα χρόνο (το 2010) και προετοίμασε τη διαδικασία ποιότητας που εφαρμόζει, ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε για ένα έτος (το 2011) σε λειτουργία ποιότητας, και επανελέγχθηκε και επαναπιστοποιήθηκε για το έτος 2012 και τα επόμενα έτη, διατηρώντας το πιστοποιητικό του σε ισχύ έως και το 2014. Στο περιεχόμενο του πιστοποιητικού εμπεριέχονται πρόσθετα η ικανότητα μυοκτονιών-απεντομώσεων και απολύμανσης για τις εγκαταστάσεις του ΨΝΠΟ με ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη γεωπόνο του νοσοκομείου κα Παπαγεωργίου και τον απολυμαντή κύριο Πίχο, το HACCP για τη διαχείριση τροφίμων με ειδική εκπαίδευση στον ΕΦΕΤ του διατροφολόγου κυρίου Κυπαρίσση για τη διαχείριση τροφίμων, και την έκδοση ειδικού βιβλιαρίου υγείας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
·         Συνεχίζουμε την εκπαίδευση των εργαζομένων με νέες δράσεις εκπαίδευσης. Ήδη έχουν υλοποιηθεί δύο προγράμματα:
1) από το ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ ΚΕΠΑ Πιερίας στη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής (Δημιουργία κειμένων). Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 21 εργαζόμενοι κυρίως νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.
2) από το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στις αίθουσες του ΨΝΠΟ με τίτλο «Διαχείριση κρίσεων στο εσωτερικό περιβάλλον των δημοσίων οργανισμών και στην επικοινωνία με τον πολίτη» στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Προγράμματα δια Βίου Εκπαίδευσης για το ανθρώπινο Δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης-Α.Π. 08). Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 30 εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων.
3) Και θα ακολουθήσει στο θεματικό κύκλο της Αποτελεσματικότητας και Διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση, επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ» από το ΙΝ.ΕΠ. Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 30 εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: