Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Έξι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ - Συγκροτεί κοινοβουλευτική ομάδα

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
Ένταξη των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη, Γιώργο Παπαμανώλη, Οδυσσέα Βουδούρη στη ΔΗΜΑΡ
Τη διεύρυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού με την ένταξη στις δυνάμεις της, των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και νυν ...
ανεξάρτητων, Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη, Γιώργο Παπαμανώλη και Οδυσσέα Βουδούρη, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία η Κ.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς και λίγο πριν κλείσει η Βουλή, συγκροτεί επίσημα κοινοβουλευτική ομάδα με δέκα βουλευτές.
Η εισήγηση του προέδρου του κόμματος κ. Κουβέλη, εγκρίθηκε όχι χωρίς προβληματισμό και  ενστάσεις για την ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος.  Επίσης, η ένταξη των παραπάνω βουλευτών στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ κατά τις προσεχείς εκλογές, δεν προαποφασίστηκε διότι οι έξι βουλευτές θα συμπεριληφθούν στις συνολικές διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων του κόμματος.
Η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη από καιρό για τις εκλογές οι οποίες το πιθανότερο να προκηρυχθούν  στις 29  Απριλίου, είπε ο πρόεδρός της στην Κ.Ε του κόμματος στην έναρξη της συνεδρίασης. Αναφερόμενος στην προεκλογική πολιτική του κόμματος, είπε :
«Θα δώσουμε την εκλογική μάχη πάντοτε με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, προς την κοινωνία, από τη δική μας θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες».
 Δεν παρακολουθούμε το δικό τους δίλημμα. Εμείς δείχνουμε τη δική μας διέξοδο, έχουμε σαφή τον Ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό και φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν μέσα στην ΕΕ. Θέλουμε την Ευρώπη να πορεύεται πολίτικά ενοποιημένη, θέλουμε μία Ευρώπη η οποία θα είναι Ευρώπη των πολιτών της. Δεν θέλουμε μία γερμανική Ευρώπη, θέλουμε και διεκδικούμε μια ευρωπαϊκή Γερμανία και είναι προφανές ότι αναφερόμαστε και παλεύουμε για να αλλάξει η συντηρητική πολιτική που ασκείται στο επίπεδο της ΕΕ.
Και τούτο ανεξάρτητα από όλα εκείνα που προσδιορίζουν την εσωτερική πολιτική ζωή του τόπου, την οικονομική πολιτική η οποία έχει καταγράψει και αυτή τα αδιέξοδά της. Μια οικονομική πολιτική την οποία άσκησαν από κοινού, αυτοί που σήμερα διεκδικούν την αυτοδυναμία».
Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική στις ηγεσίες των κομμάτων της κυβέρνησης, λέγοντας:
«Μας είπε ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για την αλήθεια και το σχέδιό του. Θα την πει ολόκληρη την αλήθεια ο κ. Βενιζέλος; Θα μας πει το σχέδιο του; Θα μας πει ο κ. Σαμαράς πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει και αναστρέψει αυτά που έπραξε, αυτά που συνομολόγησε και αυτά που παρήγαγε με την πολιτική του; Αναφέρομαι προφανέστατα στην δανειακή σύμβαση και όλα εκείνα τα μέτρα που τη συνοδεύουν ως αναπόσπαστο μέρος της δανειακής σύμβασης».
Όσο για την αντιπρόταση της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «είναι οφειλόμενη πράξη να προκύψει αμέσως το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, γιατί μια κοινωνία που δέχεται την αδικία και την ανισότητα των βαρών, είναι βέβαιο ότι είναι μια κοινωνία η οποία δεν μπορεί να σηκώσει και να αντέξει, δεν μπορεί να εμπνευστεί προκειμένου να υπάρξει ένα πρόγραμμα πολιτικής φυγής προς τα μπροστά προκειμένου η χώρα να ζωντανέψει και να στηθεί όρθια. Για ποιό σχέδιο μιλάμε; Για ποιά ανόρθωση; Όταν δεν κάνουν τίποτα άλλο και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παρά ουσιαστικά να τροφοδοτούν την αδιέξοδη πολιτική που παρήγαγαν, που εφάρμοσαν».
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: