Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Την αστυνομία περίμεναν σήμερα στο ΑΠΘ οι υποστηρικτές των εκλογών - Βίντεο από τους προπηλακισμούς στο ΑΠΘ

 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012
Η αστυνομία αγνόησε το έγγραφο που διαβιβάστηκε από τους 114 καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι ζητούσαν να ληφθούν μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Σύμφωνα με...
πληροφορίες το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε  χτες  στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ από την εισαγγελία με την επισήμανση να «προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της νομιμότητας». Στο έγγραφο που απέστειλαν στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε  και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσ/νίκης κ. Ε. Μπακέλα, οι 114 καθηγητές ζητούσαν να διασφαλιστεί «το νόμιμο δικαίωμά μας να συμμετάσχουμε στην εν λόγω διαδικασία και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Επίσης επισήμαιναν ότι «οποιαδήποτε παρακώλυση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος παραβιάζει κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματά μας «συμμετοχής στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» (άρθρο 5, παρ. 1 Σ) και την αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων (άρθρο 16, παρ. 5 Σ), είναι παράνομη ως αντίθετη στις προβλέψεις του νέου νόμου 4009/2011 και συνιστά αξιόποινη πράξη».
BINTEO
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη της οργανωτικής επιτροπής μαζί με υποψηφίους, επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο της Νομικής αλλά απωθήθηκαν από φοιτητές και καθηγητές,που αντιδρούν στο νόμο πλαίσιο για την παιδεία.
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: