Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ελβετία: 22 μαθητές νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο


Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 22 μαθητές από το Βέλγιο, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που ...
σημειώθηκε στη νότια Ελβετία, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Νεκροί είναι και οι δύο οδηγοί του πούλμαν, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 24 παιδιά.
Το λεωφορείο που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν, προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε. Το πούλμαν παρεξέκλινε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, της πορείας του και προσέκρουσε στον τοίχο της σήραγγας.
Στο λεωφορείο επέβαιναν 52 άτομα, δηλαδή δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας και συγκεκριμένα από τις πόλεις Λόμελ και Χεβερλι. Τα 12χρονα παιδιά επέστρεφαν από χειμερινές διακοπές στην περιοχή.
Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA-ATS, οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία του Βαλέ.
Ελιο ντι Ρούπο: Tραγική ημέρα για το Βέλγιο
«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Ελιο ντι Ρούπο, ο οποίος ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τόπο της τραγωδίας.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ, δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού θα μεταφέρουν τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ, από όπου θα απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη.
«Ο σκοπός είναι να συνοδεύσουν τις οικογένειες που θέλουν τα μεταβούν στην Ελβετία», δήλωσε.
Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης συστάθηκαν επίσης για να είναι παρούσες στα δύο σχολεία για τους γονείς, τους μαθητές και τους καθηγητές.
«Είμαι άφωνος, τρομερά ταραγμένος, τρομερά συγκινημένος. Σκεπτόμαστε όλοι σαν γονείς, κάνουμε αυτήν την τρομακτική σκέψη για τους ανθρώπους που δεν θα δουν τα παιδιά τους να επιστρέφουν σήμερα. Χθες, χαίρονταν που θα τα έβλεπαν, αλλά δεν θα τα δουν», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Μεταφορών, Μελχιόρ Βατελέ.
Συλλυπητήρια Σαρκοζί
Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
«Θα ήθελα ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς τους βέλγους φίλους μας...Φανταζόμαστε τις οικογένειες , την οδύνη τους...δεν υπάρχει φοβερότερη τραγωδία...φυσικά, οι γαλλικές αρχές θα σταθούν στο πλευρό των βελγικών αρχών για να τις βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειασθεί», δήλωσε ο Σαρκοζί. NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: