Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το ψάρι από το κεφάλι ...χρωστάει


Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 Πολιτικό Σχόλιο

Γράφει ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣwww.massavetas.gr
Κατηγορούν τους πολίτες, κορυφαίοι του πολιτικού μας συστήματος, αμφοτέρων των εξουσιαστικών αποχρώσεων, και μαζί με αυτούς ξένοι πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης, ότι..
"έμαθαν να ζουν με δανεικά". Παρασιωπώντας το ποιος δίδαξε στους πολίτες αυτή την πρακτική. Ποιος τους παρότρυνε να χρεώνονται με στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, εορτοδάνεια και διακοποδάνεια. Ποιος τους εξωθούσε να δανείζονται για να παίζουν στο χρηματιστήριο.
Αποκαλυπτικό και γλαφυρότατο δείγμα, της νοοτροπίας που διαπερνούσε το πολιτικό μας εποικοδόμημα, είναι το γεγονός ότι τα ίδια τα κόμματα έχουν κάνει κατάχρηση του δανεισμού. Για την αντιμετώπιση όχι μόνον των λειτουργικών αναγκών τους αλλά και των ...καπρίτσιων των ηγετικών τους προσωπικοτήτων.
Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι ασφαλώς τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Όπου από 17 εκατομμύρια, τα χρέη του κόμματος ξεπέρασαν, μέσα σε λίγα χρόνια, τα ...150. Και δεν νομίζω ότι κανένας Πάγκαλος μπορεί να πει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι ..."μαζί τα απολαύσαμε". Τις σάουνες και τις κρεβατοκάμαρες, πίσω από το γραφείο του προέδρου. Που τώρα σπεύδουν να τις ξηλώσουν.
Λες και ο "τρίτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό" απαιτούσε, βάσει ιδεολογικών προδιαγραφών, την χρήση πανάκριβου ποδηλάτου από ίνες άνθρακος, και επέβαλε μια στάση για ανάπαυλα σε περιβάλλον σάουνας. Για να μην αδικούμε τον Γιώργο Παπανδρέου, πρέπει να πούμε ότι το φαινόμενο δεν αναπτύχθηκε μόνον επί των ημερών του και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ. Είναι διαχρονικό και διακομματικό.
Σε μια από τις συχνές συναντήσεις μας, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής μου επιβεβαίωσε ότι ήταν αληθές το περιστατικό που είχα μάθει. Και το οποίο έχει ως εξής: Κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός έκανε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα υπουργεία.
Σε μια από αυτές, στο τότε υπουργείο Εμπορίου, όταν έφτασε στο γραφείο του υπουργού βρέθηκε μπροστά σε περιδεείς παρατρεχάμενους που του εξηγούσαν ότι "ο υπουργός είναι εδώ, αλλά έχει αποσυρθεί στο ιδιαίτερο δωμάτιο και απαγορεύεται να τον ενοχλήσουν".
"Κατάλαβα ότι στο δωμάτιο αυτό οδηγούσε μια πόρτα που έβλεπα κλειστή, πίσω ακριβώς από το γραφείο του υπουργού. Σπρώχνω μια, ανοίγω , και τι να δω. Ο ... ξαπλωμένος σε ένα ψηλό κρεβάτι, μόνο με το εσώρουχο και ένας μασέρ του έκανε μαλάξεις". Ποιος ...άκουσε τον "θεό" και δεν τον φοβήθηκε.

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: