Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σ. Μαυρίδου: "Πρωταρχικός μας στόχος η εξυπηρέτηση του πολίτη" Απολογισμός δράσεων της Αντιπεριφέρειας Πιερίας

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 Τοπικά

Στον απολογισμό των δράσεων της περιφερειακής ενότητας Πιερίας προχώρησε χθες η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου πλαισιωμένη από τον..
περιφερειακό σύμβουλο κ. Τσιμήτρη και τον συνεργάτη της κ. Ρουκά.
Στην παρουσίαση των πεπραγμένων παραβρέθηκαν επίσης οι διευθυντές των τμημάτων των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Πιερίας καθώς επίσης και οι οινοπαραγωγοί από την Πιερία τα κρασιά των οποίων βραβεύτηκαν στο Βερολίνο.
Δύσκολη χρονιά το 2011
Όπως ανέφερε η κα Μαυρίδου το 2011 ηταν μια δύσκολη χρονιά με δεδομένο ότι ήταν η χρονιά εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και αφετέρου δύσκολη λόγω των οικονομικών συνθηκών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Μαυρίδου "το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν νεκρό αφού δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Το θετικό ήταν ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βοήθησαν όσο μπορούσαν στη διαδοχή από το προηγούμενο καθεστώς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στη νέα μορφή με πολύ λίγους πόρους".
Στις προτεραιότητες της περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι τα συνεχιζόμενα έργα από την προγενέστερη αρχή, η συνέχιση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, ενώ έχει κατατεθεί συνολική πρόταση για την ανάπτυξη του νομού στην οποία έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς.
Επιπλέον όπως υπογράμμισε η κα Μαυρίδου είναι σε συνεχής επαφές και συναντήσεις στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις για τα έργα της συγκεκριμένης πρότασης.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Ζήκο ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η Πιερία και ο Όλυμπος θα συμπεριληφθούν σε τουριστικό έντυπο του ΕΟΤ που θα κυκλοφορήσει, ενώ δεσμεύτηκε επίσης και για την έκδοση τουριστικού εντύπου που θα αφορά μόνο την Πιερία.
Εξυπηρέτηση των πολιτών στήριξη των ανέργων
Το 2012 θα είναι μι εξίσου δύσκολη χρονιά όπως το 2011" τόνισε χαρακτηριστικά η κα Μαυρίδου καθώς η οικονομική κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρεμβάσεις. Πρωταρχικός στόχος είναι όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης η εξυπηρέτηση του πολίτη και η στήριξη όπου αυτό είναι εφικτό των ανέργων και των ευπαθώς κοινωνικών ομάδων.
Ο συνεργάτης της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρουκάς αναφερόμενος στην συνολική πρόταση που κατατέθηκε σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό- πολιτισμό, την αγροτική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.
Μάλιστα όπως γνωστοποίησε η κα Μαυρίδου τέλη Μαΐου θα διεξαχθεί στην Πιερία το πρωτάθλημα ανδρών βόλεϊ με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων και περίπου 120 αθλητών και συνοδών οποίοι θα μείνουν στην Πιερία.
Στο πλαίσιο αυτό όπως πρόσθεσε έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Οι οινοπαραγωγοί του νομού
Στη παρουσίαση των πεπραγμένων παραβρέθηκαν επίσης οι οινοποιοί της Πιερίας οι οποίοι βραβεύτηκαν στο Βερολίνο για την ποιότητα των κρασιών τους.
Οι κύριοι Αδάμου, Παπαγιαννούλης, Κούρτης και Χρυσοστόμου αναφέρθηκαν στις επιχειρήσεις που έχουν και τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα κρασιά τους ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την στήριξη των προϊόντων τους από τις πιερικές επιχειρήσεις, επισήμαναν ότι αυτή δεν είναι μεγάλη, ωστόσο γίνονται κάποια βήματα το τελευταίο διάστημα.
Όπως ανέφεραν οι τιμές τους είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων τους και υπογράμμισαν την ανάγκη στήριξης από την τοπική αγορά και τους καταναλωτές.

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: