Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γράμμα στον Πρωθυπουργό

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012



Αφεντούλης ο Αδάμαστος, κάτοικος της δυστυχούς «Καλλικρατικής» Μαυροραχούλας, μετά τη συγχώνευση της ευτυχίας των «Καποδιστριακών» ..
Άνω, Κάτω, Πέρα, Δώθε, Κείθε Ραχούλας, οδός: Πειναλέων,  αριθμός: αρνητικός ίσος με την ύφεση(!) προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης.
29 του Γενάρη του δίσεκτου, ανοικονόμητου και υφεσιακού 2012.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
ύστερα από το δεκασέλιδο υπόμνημα της Τρόικας, δεν αισθάνομαι καθόλου καλά. Παρήγορο είναι ότι είμαι καλύτερα από σένα. Διάβασες πρώτος τα μέτρα που ζητούν να πάρεις οι δανειστές για να καβατζώσουμε το δάνειο plus και σε παρακαλώ να μη μου συγχύζεσαι. Θέλω να προσέξεις μια λεπτομέρεια που παρατήρησα, εκ πρώτης όψεως, ως απόφοιτος του σχολείου της ανάγκης που είναι εφάμιλλο, αν όχι ανώτερο, του δικού σου ΜΙΤ. Η «επιστημονική εκτίμηση» του υπομνήματος σύμφωνα με τη μέθοδο Αφεντούλη (λέμε τώρα!), απαίτησε 11 βήματα. Ένα βήμα, από την κατάργηση των δώρων του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση της ύφεσης κατά 2%, δεύτερο, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην «εκδορά» των συντάξεων κοκ. Βήμα και μέτρο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι «Τροϊκανοί» απαιτούν να στήσεις την κοινωνία στα 11 μέτρα, με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα. Να προσέξεις πολύ για να μη πιαστείς κότσος και πέσεις στην παγίδα με τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών που σε στηρίζουν. Την έχει στήσει η «Frau Nein» για να πιάσει στα δίχτυα της τον Αντώνη. Είναι ατίθασος και της κάθεται στο στομάχι.
Do you understand me? (Με καταλαβαίνεις;) Πρόσεξε για το καλό σου. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνεις στην ιστορία σαν «το κοροϊδάκι της Τρόικας»! Η ιστορία διδάσκει ότι η κοινωνία άντεξε όσες φορές πέρασε των παθών της τον τάραχο, «μάτωσε» και «πλακώθηκαν» μεταξύ τους οι ομάδες συμφερόντων. Στο τέλος όλο και βρίσκεται ο λυτρωτής που θα τη σώσει. Έρχεται καβάλα στο άλογο σαν τον Πλαστήρα και οι ισχυροί που στάθηκαν απέναντι τρέχουν να κρυφτούν. Η ιστορία μας με τους Γερμανούς που κινούν σήμερα τα νήματα των Μνημονίων είναι γνωστή. Έρχονται, κάθονται μέχρι ν’ αγριέψουμε για να φύγουν και να ξαναρθούν για να στρογγυλοκαθήσουν μέχρι να τους πάρουμε στο κατόπι και να ξαναφύγουν!
Μην περιμένεις υποστήριξη από εκείνους που τρέχουν ξοπίσω σου σήμερα. Είδες για πότε τους έπιασε το πατριωτικό μόλις άκουσαν για ξένο επίτροπο επί του προϋπολογισμού; Έτσι φώναζαν και την εποχή του Τρικούπη για τον Εγγλέζο επίτροπο Εδουάρδο Λω αλλά στο τέλος τον έκαναν δρόμο για να τον θυμόμαστε! Ξέρεις από Εδουάρδους; Για να εξασφαλίσει το παραδάκι των δανειστών ίδρυσε το κρατικό μονοπώλιο κι έβαλε φόρους στο αλάτι, στο φωτιστικό πετρέλαιο, στα σπίρτα και στα τραπουλόχαρτα. Τι περίμεναν όσοι πήραν θέση και θεώρησαν προσβλητική για την Ελλάδα την πρόταση της «Frau Nein» για διορισμό Γερμανού δημοσιονομικού επιτρόπου; Ήθελαν να προτείνει Εγγλέζο για να τον κάνουμε δρόμο και να «κοκορεύεται» ο Κάμερον; Να τους πεις ότι κάθε θέση σήμερα είναι γερμανική οικονομική υπόθεση!
Η ιστορία διδάσκει αλλά θέλει διάβασμα. Όχι σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη που παινεύεται στα κανάλια ότι δεν διάβασε τα Μνημόνια. Είναι κουβέντες αυτές; Αν τον μιμηθούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα τα φορτώσουν στον κόκορα και θα θέλουν να μπουν στα πανεπιστήμια, χωρίς ν’ ανοίξουν βιβλίο! Κάν’ του μια «αναδόμηση» για να μάθει. Βάλε στο υπουργείο Ανάπτυξης τον κ. Κ. Αρβανιτόπουλο της ΝουΔου που είναι παιδί τζιμάνι και κοιμάται αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο και φέρε στο Παιδείας τον κ. Χρυσοχοΐδη. Έτσι και τον περιλάβουν στο «μνημονιακό φροντιστήριο» οι κ.κ. Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου θα γίνει ξεφτέρι πριν τις εκλογές. «Αι γυναίκαι είναι μεταδοτικαί»! Αν αγριέψει ο Αντώνης, με τη «σκάντζα βάρδια», άσε την υπόθεση πάνω μου. Θα βάλω τη σύζυγο, κυρία Πολυτίμη, να πάρει τηλέφωνο στην κυρία Γεωργία και θα τον καλμάρουν.
Θα σε παρακαλέσω να μη συγχύζεσαι με τα σκληρά μέτρα της Τρόικας και μου πάθεις τίποτε.Αν δεν έχει πληρώσει φόρους ο λαουτζίκος για να καμαρώνει στη μεταπολίτευση, όταν αποκτούσε διαμέρισμα στην οδό Εδουάρδου Λω! Να πεις του κ. Γιαννίτση που είναι δικός μας άνθρωπος να στριμώξει τον Δήμαρχο Καμίνη για να μετονομάσει την οδό Εδουάρδου Λω σε σκέτη «Ξεζουμίδη». Όλοι οι επίτροποι, είτε Εγγλέζοι είτε Γερμανοί, έχουν το μυαλό στο ξεζούμισμα του κοσμάκη για να στείλουν το παραδάκι στους δανειστές. Πάει πολύ να τους κάνουμε δρόμους. Επίσης, πες του κ. Μπόλαρη να ψάξει τους απογόνους του Λω, μέχρι δέκατη τέταρτη γενιά, μήπως παίρνουν τίποτε τιμητικές συντάξεις λόγω των ευεργεσιών του προς την Ελλάδα. Αν βρεθεί κατιτίς ύποπτο στείλ’ το με τον Καρατζαφέρη στο ευρωκοινοβούλιο για να μάθουν όλοι οι εταίροι τι έχουμε τραβήξει και τραβάμε από τους ξένους παράγοντες. Βρες του μια απασχόληση για να σταματήσει να λέει στις κάμερες ότι αυτός σε πρότεινε για Πρωθυπουργό, λες και ήσουν κολλητός με τον γιο του σανοπώλη στο ΜΙΤ!
Κόψ’ τους τον βήχα πριν είναι αργά. Αν αφήσεις να φουντώσουν τα κινήματα: «Είμαστε οι Τροϊκανοί και κόβουμε» από τη μια και «Είμαστε οι αγανακτισμένοι και γιαουρτώνουμε» από την άλλη θα θρηνήσουμε νηστικούς λόγω περικοπών και «χορτάτους» με γιαούρτη εκατέρωθεν.  
  
Λουκά μου,

έχω μια απορία, να την πω; Θα την πω κι ας την πάρει το ποτάμι. Ποια πτήση πρόλαβες για τη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες; Της «social air» με την οποία κουβαλούσε τους σοσιαλιστές ψηφοφόρους της ομογένειας στις εκλογές το ΠαΣοΚ ή της «liberal air» που ναύλωνε η φιλελεύθερη ΝΔ κι άφησαν σ’ εσένα να ξεχρεώσεις τα εισιτήρια; Ρωτάω για να ξέρω κι εγώ βρε παιδί μου τις πολιτικές προτιμήσεις σου και να γράφω αναλόγως.  
Τα δέοντα στη σύζυγο από την κυρία Πολυτίμη. Περιμένει να κοπιάσετε από το χωριό «as soon possible» (το συντομότερο δυνατό) για να σάς φιλέψει τσουκνιδόπιτα που είναι η σπεσιαλιτέ της κρίσης.
Ασπάζομαι τη δεξιά σου
Αφεντούλης ο Αδάμαστος
σε καιρούς εντάσεως.    
-Ω- ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
 ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: