Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ηταν ομάδα από ...Σιδεράκη

ΕΘΝΟΣΠΟΡ   

Ο Σιδεράκης κάνει την απόκρουση του αγώνα, καθώς στο πιο κρίσιμο πέναλτι, αυτό του Λέτο, σταματά την μπάλα

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Σιδεράκης κάνει την απόκρουση του αγώνα, καθώς στο πιο κρίσιμο πέναλτι, αυτό του Λέτο, σταματά την μπάλα.. 
 
Μοιραίος παίχτης για τον Παναθηναϊκό ο Λέτο, αντίθετα με τον Σιόβα που ισοφάρισε για τον Πανιώνιο σε 3-3 στη διαδικασία των πέναλτι (φωτογραφία: INTIMEsports)
Μοιραίος παίχτης για τον Παναθηναϊκό ο Λέτο, αντίθετα με τον Σιόβα που ισοφάρισε για τον Πανιώνιο σε 3-3 στη διαδικασία των πέναλτι (φωτογραφία: INTIMEsports)
Ο Σιδεράκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου Πανιωνίου - Παναθηναϊκού καθώς με τις αποκρούσεις του έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του θεσμού
Ο Σιδεράκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου Πανιωνίου - Παναθηναϊκού καθώς με τις αποκρούσεις του έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του θεσμού
«Είμαστε θλιμμένοι για το αποτέλεσμα» τόνισε ο Ζ. Φερέιρα
«Είμαστε θλιμμένοι για το αποτέλεσμα» τόνισε ο Ζ. Φερέιρα
Σ΄ ένα θρίλερ που γινόταν όλο και πιο «ανατριχιαστικό» όσο κυλούσε η νύχτα, ο Πανιώνιος γιόρτασε μια σπουδαία πρόκριση (4-3 στα πέναλτι) και ο Παναθηναϊκός έζησε τα πιο μαύρα μεσάνυχτα των τελευταίων χρόνων...
Το παρελθόν επέστρεψε χτες στη Νέα Σμύρνη, με τους «κυανέρυθρους» να δικαιώνουν την παράδοση που τους θέλει να επικρατούν, ως γηπεδούχοι, στα παιχνίδια του κυπέλλου, έναντι του ΠΑΟ.
Ο Γιάννης Σιδεράκης, από το βάθος του ρόστερ του Πανιωνίου, εξελίχτηκε σε πρωταγωνιστή της συνάντησης με σωτήριες επεμβάσεις στη διάρκεια των 120 λεπτών αλλά και δύο εξαιρετικές αποκρούσεις στα πέναλτι!
Ο 24χρονος γκολκίπερ «έστειλε» στη λίστα των μοιραίων τον φετινό MVP του Παναθηναϊκού, Σεμπάστιαν Λέτο, που πήγε στην άσπρη βούλα με σκοπό να σκοράρει στο 9ο πέναλτι και να σφραγίσει την είσοδο της ομάδας του στους «8», αλλά αστόχησε (όπως και ο Μπιάρσμιρ στην επόμενη εκτέλεση) και οι Σιόβας, Ομο έκαναν την πλατεία να έχει πλατιά χαμόγελα!
Ο Λέτο κλώτσησε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» στην παράταση (93΄) , στέλνοντας την μπάλα άουτ σε απόσταση αναπνοής από την άδεια εστία, αλλά το ίδιο «κατόρθωσε» νωρίτερα, σε δύο περιπτώσεις (76΄, 77΄) ο Τοτσέ, όπως και ο Κούτσι (62΄, 79΄) για τον Πανιώνιο.
Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση, αλλά τους έλειψε ξανά η ουσία και για πρώτη φορά, μετά τις 18 Αυγούστου (0-3 με Μακάμπι), δεν σκόραραν, όχι μόνο στα 90΄ αλλά ούτε και στην παράταση.
Η ταχύτητα του Κουίνσι που επέστρεψε, η παραμονή του Ζέκα στη δεξιά πτέρυγα και η συμμετοχή του Τοτσέ στο αρχικό σχήμα δεν απέδωσε καρπούς, αφού ήταν και πάλι ολοφάνερη η απουσία του τροφοδότη που θ΄απλοποιούσε τα... στριφογυρίσματα και τις φλύαρες εμπνεύσεις του Γκανέζου αλλά και του Λέτο.
Συγκινήσεις
Με τον Κατσουράνη σε ρόλο στόπερ (μέχρι το 105΄), το «βάρος» έπεσε στους Βιτόλο, Σιμάο, που μπορεί να ήταν αποτελεσματικοί ανασταλτικά και στις κοντινές μεταβιβάσεις, αλλά δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση ν΄ αντικαταστήσουν την αμεσότητα, την αντίληψη και την ικανότητα του Ελληνα διεθνούς στις κάθετες πάσες.
Οσες συγκινήσεις δεν πρόσφερε το α΄ μέρος, τις επιφύλαξε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ρισκάρουν περισσότερο και τον καταιγισμό των ευκαιριών να ζεσταίνουν τον κόσμο.
Οι γηπεδούχοι πάτησαν στο 55΄ πιο κοντά στο τέρμα του Καρνέζη, από την αρχή του ματς, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟ (κορυφαίος της ομάδας του) έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Κούτσι.
Στην «απάντηση» των φιλοξενούμενων (61΄), ο Ζέκα, από ευνοϊκή θέση, απέτυχε να νικήσει (σούταρε με το αριστερό) τον Σιδεράκη και ένα λεπτό μετά, ο Κούτσι, εντελώς αμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην αγκαλιά του Καρνέζη.
Στο 81΄, ο Βύντρα προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση (σούταρε άουτ από πλάγια) και να μη γυρίσει την μπάλα στον Λέτο που ήταν απέναντι σε άδεια εστία.
Ο Τάσος Κάκος άφησε ατιμώρητα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά σε αμφισβητούμενες φάσεις πήρε σωστές αποφάσεις.
Η σειρά των πέναλτι: Καραγκούνης απόκρουση Σιδεράκη, Σάμαρης απόκρουση Καρνέζη, Κουίνσι 0-1, Τσότσαλιτς 1-1, Ρούντολφ 1-2, Σκέμπρι άουτ, Κατσουράνης 1-3, Γουνδουλάκης 2-3, Λέτο απόκρουση Σιδεράκη, Σιόβας 3-3, Μπιάρσμιρ οριζόντιο δοκάρι, Ομο 4-3
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Ρόβας (94΄Κούρντι), Σάμαρης, Αμπντουλάγιεφ (87΄ Γουνδουλάκης), Κβιρκβέλια, Σιόβας, Ομο, Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σκέμπρι, Κούτσι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο (106΄ Μαρίνος), Σιμάο, Ζέκα (91΄ Καραγκούνης), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ (81΄ Ρούντολφ)
ΣT. ΣAPEΣKOΣ
ss@pegasus.gr
Φερέιρα: Είναι μια τιμωρία που δεν μας αξίζει
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου τα συναισθήματά του για την απώλεια της πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου, όμως δεν αναζήτησε δικαιολογίες... «Η ομάδα μου είχε τις ευκαιρίες, όμως ήταν λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι σε άλλα παιχνίδια. Αλλά αυτή είναι μια τιμωρία που δεν μας αξίζει. Είμαστε θλιμμένοι για το αποτέλεσμα, όμως πρέπει να μαθαίνουμε από αυτούς τους αγώνες» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Ηταν ένας τυπικός αγώνας Κυπέλλου. Στο β' μέρος όμως ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα, έλεγξε τον αγώνα και είχε ευκαιρίες για γκολ».
Σε αντίθεση με τη θλίψη που επικρατούσε στα αποδυτήρια του ΠΑΟ, σ' αυτά του Πανιωνίου, όπως και στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης, επικρατούσε ντελίριο ενθουσιασμού. Ο Πανιώνιος δεν πήρε μόνο την πρόκριση, αλλά και μια βαθιά ψυχολογική ανάσα για να αντιμετωπίσει τα μύρια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που τον ταλανίζουν.
Ο Ακης Μάντζιος το είπε ξεκάθαρα μετά τη λήξη του αγώνα: «Πετύχαμε μεγάλη πρόκριση. Μια νίκη ψυχολογίας για το δύσκολο έργο που έχουμε. Διαβάσαμε καλά τον αντίπαλο. Εκτός από μία ευκαιρία του Λέτο, ο Παναθηναϊκός δεν μας απείλησε ιδιαίτερα. Τώρα όμως κοιτάμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό».
«Τρέχουν» οι εκπρόσωποι των νέων επενδυτών να προλάβουν το... οικονομικό πολυνομοσχέδιο για να συμπεριλάβουν σε αυτό την τροπολογία περί της εθνικότητας των μετόχων μιας ΠΑΕ και να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν...
Τα περιθώρια είναι ελάχιστα και οι δυσκολίες αξεπέραστες από τη στιγμή που ο νέος αθλητικός νόμος έχει κατατεθεί, όμως σε κάθε περίπτωση δείχνει την πρόθεση των Αράβων να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη το συντομότερο δυνατό και παράλληλα τη διάθεσή τους να πραγματοποιήσουν τα μεταγραφικά τους σχέδια...
Πάντως, σε ετοιμότητα βρίσκεται και το «plan B» που αφορά στην κατάθεση και τη δέσμευση υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΟ των 15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να δώσει ο Τζίγγερ το «πράσινο φως» και να τεθεί η σημερινή διοίκηση υπό τις οδηγίες και τις εντολές των Αράβων!
Εξελίξεις αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τους ενδιαφερόμενους να προγραμματίζουν ταξίδι στην Αθήνα, ανεξάρτητα από την όποια καθυστέρηση υπάρξει στο θέμα του νόμου.
Στο μεταξύ, ο Αντρέ Πίντο, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο των «πρασίνων», εξέφρασε την επιθυμία του να έρθει στον ΠΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: