Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Πιερικού - Για τον εκτός έδρα αγώνα με το Διαγόρα


Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2012 Αθλητισμός
Με δεκαοκτώ η αποστολή της Ρόδου
Με τη χθεσινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πιερικού για τον αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι στη Ρόδο με τον τοπικό ..
Διαγόρα.
Ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος δεν άνοιξε τα χαρτιά του σε ότι αφορά την εντεκάδα που θα ξεκινήσει αφού από την εντεκάδα του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος θα λείψουν για διάφορους λόγους οι τιμωρημένοι Κοντέων και Χατζηζήσης και ο Πέτρου και θα υποχρεωθεί να παρατάξει ένα νέο σχήμα.
Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι ο αγώνας Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν μια ιδανική ευκαιρία να δοκιμαστούν αν και αυτό έγινε από ανάγκη, λόγω τιμωρίας των βασικών παικτών, κάποιοι παίκτες.
Το ευχάριστο για το Σούλη Παπαδόπουλο είναι ότι οι παίκτες που δοκιμάστηκαν ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.
Παλιοί και νέοι παίκτες παρουσίασαν ένα πολύ καλό σύνολο και έκαναν μια πολύ καλή παρουσία γεγονός που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα έχουν ανάλογη και ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Στο παιχνίδι με το Διαγόρα η μόνη επιστροφή για τον τεχνικό του Πιερικού είναι ο Κουτσοσπύρος.
Οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού θα προπονηθούν και σήμερα Τρίτη και στη συνέχεια θ' αναχωρήσουν για τη Ρόδο. Η αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι θ' ανακοινωθεί μετά τη σημερινή προπόνηση.
Οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού θα αναχωρήσουν από το Στάδιο σήμερα στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη απ' όπου θα πετάξουν στις 12:00 για την Αθήνα.
Η αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι περιλαμβάνει τους εξής παίκτες:
Καρακούτσης, Τσιντώτας, Πουρσανίδης, Γιαζιτζόγλου, Κωτσιόπουλος, Δήμου, Ιντζόγλου, Τόσκας, Πέντα, Μπλαζέφσκι, Μπουμπουλιάς, Κουτσοσπύρος, Ελευθεριάδης, Πουρτουλίδης, Κραγιόπουλος, Λαζαρίδης, Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος Σίμος.
Η οικονομική κρίση και η επίδραση της στο ποδόσφαιρο
Ο Πιερικός, η κρίση και τα νέα παιδιά
Η φετινή χρονιά ίσως είναι καταλυτική για τους νέους παίκτες που υπάρχουν στην ΠΑΕ Πιερικός αλλά και στην ομάδα Νέων του Πιερικού.
Η στροφή όλων των ομάδων των επαγγελματικών κατηγοριών στους νέους παίκτες είτε προέρχονται από τις δικές τους ακαδημίες είτε από ακαδημίες άλλων ομάδων είναι το χαρακτηριστικό από το καλοκαίρι του 2011.
Ίσως μάλιστα και ο σχετικός νόμος της ΟΥΕΦΑ που υποχρεώνει την ύπαρξη και παρουσία στη δεκαοκτάδα γηγενών ποδοσφαιριστών να είναι ο λόγος που όλες οι ομάδες έχουν ρίξει το βάρος του εμπλουτισμού των ομάδων με νεαρούς γηγενείς ποδοσφαιριστές.
Η ΟΥΕΦΑ δεν θέσπισε αυτό το νόμο στην τύχη. Πήρε αυτή την απόφαση γιατί άρχισε να διαφαίνεται η ζημιά που γίνεται στο ποδόσφαιρο κάθε χώρας σε ότι αφορά την ταυτότητα των ευρωπαϊκών χωρών.
Πάντως είναι μια απόφαση που θα κάνει καλό στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που άρχισε να χάνει την δική του οντότητα με τον ερχομό ποδοσφαιριστών από Αφρική - Ασία και Νότιο Αμερική.
Ο Πιερικός έχει ανάγκη από τη στροφή στα δικά τα ου παιδιά, στα παιδιά της ποδοσφαιρομάνας Πιερίας όχι μόνο γιατί υπάρχει η οικονομική κρίση αλλά γιατί οι πιο μεγάλες, λαμπρές, πολύχρονες και άκρως επιτυχημένες περίοδοι της δοξασμένης ιστορικής του διαδρομής στα πενήντα χρόνια της αγωνιστικής του παρουσίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έγιναν με την σαφώς συντριπτική πλειοψηφία ποδοσφαιριστών από την Κατερίνη και την Πιερία, γηγενών ποδοσφαιριστών που έπαιζαν πρώτα για τη φανέλα και μετά για την όποια οικονομική απολαβή που είχαν, 1961 - 1980 και 1990 - 2000 κυρίως, περιόδους που ο Πιερικός πούλαγε και ελάχιστα αγόραζε ποδοσφαιριστές.
Η παρουσία πολλών νέων αξιόλογων και με ταλέντο ποδοσφαιριστών πρέπει επιτέλους ν' αξιοποιηθούν. Δεν πρέπει να χαθούν άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές όπως αυτοί τώρα σε άλλες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού και δεν πέρασαν από τον Πιερικό, που δεν φόρεσαν τη φανέλα του Πιερικού.
Ας σταματήσει αυτή η αφαίμαξη των ταλέντων της Πιερίας. Ο Πιερικός είναι και ιστορικά η ομάδα από την οποία πέρασαν όλα τα ταλέντα του παρελθόντος και αφού φόρεσαν τη φανέλα του Πιερικού διέπρεψαν κατά δεκάδες στο παρελθόν και σήμερα διαπρέπουν ποδοσφαιριστές σε ομάδες της Ελλάδας και το εξωτερικό που θα μπορούσαν να κάνουν έναν πανίσχυρο Πιερικό, έναν Πιερικό να πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ.
Για όσους δε γνωρίζουν, Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Κυρ. Παπαδόπουλος Γερμανία, Αλεξ. Τζιόλης Ισπανία και οι τρεις διεθνείς εν ενεργεία, δεν φόρεσαν τη φανέλα του Πιερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: