Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μπλουζάκια με το «Γύρνα στο πλοίο, διάολε!» στην Ιταλία Η έκκληση του λιμενικού προς τον καπετάνιο εκτονώνει τους Ιταλούς

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012
Μπλουζάκια με τη φράση «Γύρνα στο πλοίο, διάολε!», κυκλοφόρησαν στην Ιταλία. H φράση είναι η έκκληση που απηύθυνε ο διοικητής του λιμενικού στο Λιβόρνο Γκρεγκόριο Ντε Φάλκο, προς τον καπετάνιο του Costa Concordia Φραντσέσκο Σκετίνο. Στόχος της εταιρείας που τα.. κυκλοφόρησε, είναι να εμπνεύσει τους Ιταλούς να σώσουν τη χώρα τους.
Οι Ιταλοί έχουν ηρωοποιήσει τον διοικητή του λιμενικού  Γκρεγκόριο Ντε Φάλκο, για την οργισμένη αντίδρασή του απέναντι στον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου ο οποίος εγκατέλειπε το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν.

«Άκου Σκετίνο, εσύ μπορεί να σώθηκες από τη θάλασσα, αλλά θα σου.... Ειλικρινά θα το πληρώσεις! Θα σου κάνω κακό! Πήγαινε τώρα επάνω!» είναι μερικές από τις φράσεις που είπε ο εξοργισμένος λιμενικός στον καπετάνιο.


Η φράση «Γύρνα στο πλοίο, διάολε!» έχει γίνει σύνθημα στο Facebook και στο Twitter, ενώ ο ιδιοκτήτης της διαδικτυακής εταιρείας Lipsiasoft που κατασκευάζει τα μπλουζάκια δήλωσε ότι αυτά σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.


Υπενθυμίζεται ότι ο Φραντσέσκο Σκετίνο θεωρείται υπεύθυνος για το ναυάγιο που έως στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13 άτομα. Ο Σκετίνο βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου.ΝΕΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: