Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Διεθνές πρωτοσέλιδο η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας - ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111107/engine/assets_LARGE_t_942_43052789_type11492.jpg 

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την είδηση της συμφωνίας του Γ.Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά για σχηματισμό νέας κυβέρνησης..
συνασπισμού στην Ελλάδα.

Διεθνές πρωτοσέλιδο η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας
Στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας δεν θα ηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, συμφώνησαν οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, αναφέρει το BBC.
Ο κ.Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, θα έχουν και δεύτερο γύρο συνομιλιών προκειμένου να αποφασίσουν για τον ηγέτη της νέας κυβέρνησης.
Οταν θα ανακοινωθεί το όνομα του αρχηγού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει όλα τα κόμματα για να ακολουθήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί από την ηγεσία της κυβέρνησης, μετά την συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που ελήφθη το βράδυ της Κυριακής μετά την συνάντησή του με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν εκ νέου για το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
Οπως ανέφερ το CNN, η απόφαση αυτή φαίνεται ότι κλείνει ένα κεφάλαιο στην ταραχώδη πολιτική και οικονομική συγκυρία της Ελλάδας.
Η Wall Street Journal έγραψε ότι η τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αφού ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση, με την ελπίδα να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή της χώρας και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε αφότου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησε να αποχωρήσει από την ηγεσία της κυβέρνησης για να ανοίξει τον δρόμο σε έναν νέο πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει τις διαφορές για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της διμερούς κυβέρνησης
Η συμφωνία για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, της οποίας δεν θα ηγηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι η πρώτη είδηση στους New York Times, και ακολουθεί δημοσίευμα σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίνουν μάχη απέναντι στην κρίση.

"Ο Παπανδρέου εκτός, συμφωνήθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας" γράφει ο βρετανικός
Guardian, αναφέροντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς πολέμησαν όλο το Σαββατοκύριακο για την επίτευξη της συμφωνίας πριν το άνοιγμα των χρηματαγορών τη Δευτέρα.
"Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Παπανδρέου" είναι ο τίτλος της πρώτης είδησης στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Συμφωνία μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τον Παπανδρέου είναι ο τίτλος στο σχετικό άρθρο του δικτυακού τόπου της
Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη επίσης στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: