Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Νέο πολυνομοσχέδιο - Εντολές Παπαδήμου για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου


Παρασκευή 25 Νομεβρίου 2011
Εντολές για άμεση επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, έδωσε προς τους υπουργούς του..
ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς στις 12 Δεκεμβρίου επανέρχεται στην Αθήνα η τρόικα για διαπραγματεύσεις.
Εν τω μεταξύ, νέο πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται η μείωση των επικουρικών, η εφεδρεία, τα κλειστά επαγγέλματα και τα ταξί καθώς και όσα άλλα έχουν απομείνει από την κυβέρνηση Παπανδρέου στο θέμα αλλαγών, και εκκρεμοτήτων με την τρόικα θα συντάξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Επίσης ο κ. Βενιζέλος εξουσιοδοτήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της Siemens στη βάση των όσων είχε προετοιμάσει ο απελθών υπουργός επικρατείας Χάρης Παμπούκης και να συντονίσει τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα - οδικοί άξονες.
Εντολές Παπαδήμου στο Υπουργικό
Επίσης, το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους τις προηγούμενες ημέρες, όπως ο ίδιος ανέφερε, στο υπουργικό συμβούλιο.
Αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε, στο υπουργικό συμβούλιο, την ικανοποίησή του για την αποστολή, από τον κ. Σαμαρά, της δικής του επιστολής.
Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του πρωθυπουργού θα γίνει θετικά αποδεκτή και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της διευρυμένης κυβερνητικής επιτροπής όπου θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου όπου εκεί αναμένεται να ενταχθούν όλες οι εκκρεμότητες από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τα ταξί μέχρι την μείωση των επικουρικών συντάξεων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο αυτό να έχει ψηφιστεί μέχρι της 20 Δεκεμβρίου, ενώ η νέα δανειακή σύμβαση θα περάσει από την Βουλή στο τέλος του Ιανουαρίου.
Εν τω μεταξύ, το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σε μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από τη μικρή συμμετοχή των βουλευτών.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: