Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ορκωμοσία αποφοίτων του ΤΕΙ Κατερίνης

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 Τοπικά
Δ. Τριανταφύλλου: "Ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης"
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο..
αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης η ορκωμοσία αποφοίτων του Τμήματος Logistics, παρουσία φορέων του νομού και φυσικά των γονιών των πτυχιούχων.
Στην ομιλία του ο προϊστάμενος του ΤΕΙ κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις δυνατότητες που ανοίγονται για τους αποφοίτους στον τομέα που επέλεξαν.
Ο κ. Τριανταφύλλου
"Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που όλοι μας ζούμε καθημερινά, παρακολουθώντας με αγωνία την εξέλιξη των γεγονότων για την τύχης της χώρας μας, έρχεται η σημερινή ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του τμήματός μας ως ένα αισιόδοξο γεγονός να δίνει χαρά και σε σας τους αποφοίτους και τους συγγενείς μας αλλά και σε μας το Ε.Π. το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του τμήματος, καθώς βλέπουμε σήμερα να ολοκληρώνονται με επιτυχία οι σπουδές σας.
Το χαρακτηρίζω αισιόδοξο, διότι ένας νέος και ιδιαίτερα πτυχιούχος δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξος. Το οικονομικό περιβάλλον σίγουρα δεν βοηθά αλλά είναι γνωστό ότι οι κρίσεις και οι δυσκολίες είναι αυτές που γενούν τις ιδέες, αυξάνουν τις πρωτοβουλίες και ωθούν στην επιχειρηματικότητα.
Ο τομέας στον οποίο καλείστε να δοκιμάσετε την τύχη σας επαγγελματικά , αυτός της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η χώρα μας έχει περιθώρια πολύ μεγάλης ανάπτυξης μαζί με αυτόν της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού και της ναυτιλίας, τομείς όπου και πάλι έχετε περιθώρια να εργαστείτε αφού και αυτοί οι τομείς έχουν σχέση με το αντικείμενο που σπουδάσατε (πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τουριστικές υπηρεσίες και εφοδιαστική αλυσίδα υπηρεσιών, ναυτιλιακές εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών).
Ως μια άλλη διέξοδο, προσπαθήστε, τολμήστε, επιχειρηματικά (ήδη κάποιοι από σας ήδη το κάνετε). Οργανώστε μια μικρή επιχείρηση χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις που έχετε αποκομίσει από τις σπουδές σας ώστε να είστε πολύ πιο μπροστά από άλλους. Η επιχειρηματικότητα ήταν ένα θέμα που τονίστηκε νομίζω σε πολλά μαθήματα του προγράμματος σπουδών που παρακολουθήσατε.
Από την πλευρά μας, νομίζω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια όπου έπρεπε να εργαστούμε με πολύ μεγάλες περικοπές δαπανών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε καμιά περίπτωση η οικονομική δυσπραγία δεν υποβάθμισε το επίπεδο σπουδών σας σε καμιά περίπτωση.
Σημαντική συμβολή είχαν σε αυτό εκτός από το μόνιμο προσωπικό και το έκτακτο προσωπικό δηλαδή Επιστημονικοί και Εργαστηριακοί συνεργάτες αλλά και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που είδαν μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς τους, ιδιαίτερα το περασμένο εξάμηνο, χωρίς να μειώσουν την πάντα εξαιρετική τους απόδοση και συνέπεια απέναντι στους φοιτητές.
Παράλληλα με τις σπουδές σας ελπίζω να βρήκατε ευκαιρίες στα πλαίσια της φοιτητικής σας ζωής να διαμορφώσετε θετικά τον χαρακτήρα σας και από άποψη ευρύτερης πνευματικής καλλιέργειας ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τη ζωή από μια νέα πλευρά αυτή του επιστήμονα, του υπεύθυνου επαγγελματία και παραγωγικού πλέον ατόμου της Ελληνικής κοινωνίας και στα πλαίσια αυτά εμείς σας δώσαμε ευκαιρίες, με ομιλίες, οργάνωση αθλητικών ομάδων, της θεατρικής ομάδας, και τελευταία της οργάνωσης της Τράπεζας αίματος που μας έφερε όλους φοιτητές και προσωπικό πολύ κοντά, σε πολύ ανθρώπινες στιγμές.
Ως Τμήμα συμμετείχαμε επίσης σε πολλές εκθέσεις και Συνέδρια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ότι οι περισσότεροι από σας συμμετείχατε σε αυτά και φυσικά θα πρέπει να συνεχίσετε να συμμετέχετε, όπως το δεύτερο Συνέδριο μας που θα γίνει σε ένα χρόνο στις 5- 6 Οκτωβρίου 2012 εδώ στην Κατερίνη, μετά την επιτυχία του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας που έγινε πέρυσι.
Ενώ από τα θετικά της χρονιάς που διανύουμε είναι και οι πρώτες εγκρίσεις ερευνητικών προγραμμάτων από αυτά που ήδη έχουμε υποβάλλει.
Είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο έργο "Αρχιμήδης" και ένα στο πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, προγράμματα που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις ερευνητικές δραστηριότητες και διεθνείς διασυνδέσεις του τμήματος με άλλες ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.
Ιδιαίτερα για το πρόγραμμα Θαλής είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι διότι ανταγωνιστήκαμε όχι μόνον τμήματα ΤΕΙ αλλά και πανεπιστημιακά τμήματα και ανάμεσα σε αυτά διακριθήκαμε με την έγκρισή του.
Η διάκριση αυτή θα είναι σημαντική και στη διεκδίκηση της μετεξέλιξης του Παραρτήματος Κατερίνης σε Σχολή Εφοδιαστικής με δύο κατευθύνσεις (προγράμματα σπουδών) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Νέο νόμο για την λειτουργία των ΑΕΙ.
Στην προσπάθεια αυτή ελπίζω να έχουμε αρωγούς και όλους του φορείς της τοπικής κοινωνίας που πάντοτε εξάλλου ήταν κοντά στο τμήμα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: