Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

"μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα". του Δημ.Καλαϊτζή

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Αρχισαν τα όργανα.Αν αυτές τις ημέρες οι δανειστές μας δέν πάρουν υπογραφή και απο τον Αντώνη Σαμαρα, εκβιάζουν για την χρεωκοπία μας, που για πολλούς αναλυτές θεωρείται ....
δεδομένη.
- Βέβαια εδώ ισχύει και ότι στους "τοκογλύφους".Δανείζουν και εκτός απο την υπογραφή του δανειολήπτη απαιτούν και υπογραφή τριτεγγυητή.Εκεί έφτασε η Ελλάδα.Εκεί μας έφτασε ο καπιταλισμός.Πόσο σοφά κάποτε μιλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τις αντιθέσεις Βορρά Νότου.Πόσο δίκαιο είχε. - - Ο καπιταλισμός και η κρίση του καπιταλισμού μετακυλύεται στις πλάτες των χωρών του Νότου Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, τυχαίο; όχι.
- Τα επιχειρηματικά φάνς, οι διεθνείς κερδοσκόποι, επι σειρά ετών απομιζούν τον πλούτο της Ελλάδος και του λαού μας.
Πολλοί Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές τοποθετήθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο και είπαν τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δηλαδή τοκογλυφικά μας δάνειζαν για να αγοράζουμε τα προιόντα τους και τώρα απαιτούν να είμαστε συνεπείς σε ασφυκτικό χρόνο στις υποχρεώσεις μας που πηγάζουν απο το δανεισμό, ήτοι τόκους κλπ.
- Εφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και δέν υπάρχει πισωγύρισμα.Η δεχόμαστε τους όρους, ή προχωράμε σε άλλα μέτρα.Αν δεχτούμε τους όρους, σημαίνει ότι δεχόμαστε την ντροπιαστική απαίτηση (και ύφος) των πλουσίων Μέρκελ και Σαρκοζί (για ποιά Ευρώπη μιλάμε δύο κάνουν κουμάντο) και παίρνουμε τα "Ευρώ" για να "'σωθούμε".
- Διαφορετικά πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο που λέει η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ.Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει διέξοδος μέσα στο διεθνές περιβάλον που ζούμε και που έχουμε στήσει την οικονομία μας;
- Αν η Ελλάδα ήταν (όπως παλιά) παραγωγική χώρα, αυτάρκης στην πρωτογενή παραγωγή και όχι να εισαγάγουμε το 65% των αγροτικών προιόντων, θα είχαμε τη δυνατότητα να σηκώσουμε το κεφάλι περήφανα και να πούμε στην Μέρκελ.."ά παράτα μας κυρά μου", δέν "παίρνετε μία" και να γίνει σεισμός στα κερδοσκοπικά φάν και στα χρηματιστήρια του κόσμου.
- Τώρα όμως, που ο λαός μας έχει συνηθίσει να ζεί με δανεικά, να μήν παράγει, να προσπαθεί να ζεί με πλούσιες συνήθειες ενώ είναι φτωχός, πώς να το αποτολμήσεις; πώς να τους στείλεις στον αγύριστο, πώς να αντιδράσεις στην ωμή παρέμβαση στα πολιτικά μας πράγματα; 
- Γιατί αντέδρασαν στην πρόταση δημοψηφίσματος οι Ευρωπαίοι, τυχαία;όχι.Φοβήθηκαν μήπως και δέν περάσει το δημοψήφισμα και γίνουν όλα στην Ευρώπη άνω κάτω.
- Σκεπτόμενοι όλα αυτά,  οι Ελληνες "σοσιαλιστές" αποδεχτήκανε μέτρα άκρως νεοφιλελεύθερα, μέτρα που πνίγουν τον λαό και εν πάσει περιπτώσει να συμφωνουνε με φιλοσοφίες και δεδομένα που δέν είναι στη φιλοσοφία τους και τη λογική τους. 
- Η ελλάδα έφτασε στο σημείο μηδέν, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις (και δέν μιλώ μόνο για τις συντηρητικές αφού αυτή είναι η ιδεολογία τους), δέν προνόησαν, το δέ πολιτικό σύστημα είναι στρεβλό, κομματικό, σύστημα που καταρέει με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων.
- Εφτασε στο σημείο μηδέν και αυτοί που έχουν την ευθύνη, συνεχίζουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, "σκεπτόμενοι την άνοδο στις δημοσκοπήσεις.
- Γι αυτό ηλθε χθές το "μπιλετάκι" της κ Μέρκελ που απαιτεί συναίνεση για την υπογραφή της συμβασης, αλλά ο Σαμαράς το βιολί του.
Φτάσαμε στο σημείο μηδέν και ο λαός σε ψυχολογική κρίση.
Φτάσαμε στο σημείο μηδέν και δέν ξέρει κανείς τι να πεί και τι να πιστέψει.
Αφού επικρατεί η σκέψη "μπρός γκρεμός και πίσω ρέμμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: