Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Όλα στον αέρα, ξανά...Για σήμερα στις 10 το πρωί αναβλήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011
Για τις 10 σήμερα το πρωί αναβλήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αφού κατά..
τα φαινόμενα υπήρξε αδιέξοδο στις συνομιλίες του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είχε προηγηθεί η αιφνίδια αποχώρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας παιχνίδια τακτικής από τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

"Λυπάμαι εξαιρετικά που σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να παίζονται παιχνίδια τακτικής από τον κ. Παπανδρέου και από τον κ. Σαμαρά και να συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" δήλωσε στον έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ενόχλησή του προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς εισήλθαν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς ο ίδιος να κληθεί, ενώ βρισκόταν ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πριν από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα αναλάμβανε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Την εικόνα αυτή ενίσχυσε η αναφορά του Γ. Παπανδρέου, κατά το μήνυμά του, ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι "επιλογή ιδιαίτερα θεσμική" και "πρόσωπο που μας ενώνει".

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι τρικομματική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, με τη συμμετοχή τριών στελεχών της ΝΔ και δύο από το ΛΑΟΣ.

Την ίδια ώρα, όμως, βουλευτές από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την φημολογούμενη επιλογή του κ. Πετσάλνικου για τη θέση του νέου πρωθυπουργού.

Πολύ από αυτούς, απειλώντας ακόμα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, σημείωναν ότι ο κ. Πετσάλνικος ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας του δημοψηφίσματος.

Μετά την αναβολή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάζεται άλλο -πολιτικό- πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να αποκλείεται και πάλι η επιλογή του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ κ. Λουκά Παπαδήμου...

Επιστρέφοντας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους: "Δεν έχω κανένα πρόβλημα, είτε με τον Λουκά Παπαδήμο, είτε με τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Πάω αύριο ανοιχτός σε ό,τι μου προτείνουν".

Λίγο νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωνε: "Στη ΝΔ δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου. Αν τον πρότειναν η ΝΔ δεν θα έλεγε όχι".

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη δεν μετείχαν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: