Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ συνέχεια…

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Νέα ερωτήματα που προκύπτουν από την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας και τον προϋπολογισμό της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ
Στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας της ΔΗΚΕΔΗΚ για το 2011:
Γιατί ό μελετητής:
Προέβλεψε έσοδα από προγραμματικές συμβάσεις, αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι ο Δήμος Κατερίνης, δεν κατέβαλε το.. μερίδιο του, δηλαδή 250.000€ μέχρι τα τέλη του 2010.
Προέβλεψε στα έσοδα και στα έξοδα το διετές πρόγραμμα, ύψους 150.000€ αλλά όχι και το αντίστοιχο προσωπικό για να το εκτελέσει.
Δεν προέβλεψε Τραπεζικά έξοδα εγγυητικών, τα οποία είναι απαραίτητα για να πάρει η επιχείρηση το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Δεν προέβλεψε το κόστος της ιατρικής παρακολούθησης για τα παιδιά των δομών.
Δεν έλαβε υπόψη του τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς, βάσει της άδειας τους και προϋπολόγισε κατά πολύ μεγαλύτερα ποσά στα έσοδα.
Στον Προϋπολογισμό της ΔΗΚΕΔΗΚ:

Γιατί ο λογιστής:
Εμφάνισε ποσό 182.300€ στα έσοδα από οφειλόμενο μετοχικό κεφάλαιο και το αναλώνει!!! μέσα στην οικονομική χρήση σε λειτουργικές δαπάνες (Ελεγκτικό Συνέδριο, Πράξη 44/2009).
Δεν εμφάνισε το διετές πρόγραμμα της ΔΗΚΕΔΗΚ ύψους 150.000€ το χρόνο που προϋπολογίζεται στην οικονομοτεχνική μελέτη.
Δεν εμφάνισε την επιδότηση του ΟΑΕΔ ύψους 100.000€ που προϋπολογίζεται στην οικονομοτεχνική μελέτη.
Δεν εμφάνισε την επιδότηση του ΕΣΠΑ για του Βρεφονηπιακούς σταθμούς ύψους 613.350€
Δεν εμφάνισε το υπόλοιπο της επιδότηση του ΕΣΠΑ του 2010 για του Βρεφονηπιακούς σταθμούς ύψους περίπου 100.000€.
Ο μελετητής που αμείβεται από τον Δήμο Κατερίνης για την οικονομοτεχνική μελέτη με 18.000€, είναι το ίδιο πρόσωπο, με τον λογιστή της επιχείρησης, ο οποίος αμείβεται από την ΔΗΚΕΔΗΚ με άλλα 18.000€ το χρόνο πλέον ΦΠΑ …
Το ποσό που οφείλει ο Δήμος Κατερίνης και προκύπτει από την διαφορά οικονομοτεχνικής μελέτης και του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΔΗΚ ανέρχεται περίπου στα 750.000€.
Αυτή τη στιγμή οι δομές που υπάγονται στη ΔΗΚΕΔΗΚ βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με απλήρωτους εργαζόμενους, προμηθευτές και μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αναγκάζοντας γονείς να πληρώνουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για την φιλοξενία των παιδιών τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: