Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου - Ρέσλερ

Συνάντηση Παπανδρέου - ΡέσλερΠαρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και τεχνολογίας της Γερμανιας Φίλιπ Ρέσλερ, υποδέχεται στις 10.30 το πρωί στο..
Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ρέσλερ πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στην Ελλάδα ως επικεφαλής γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής.
Μιλώντας την Πέμπτη σε συνέδριο, ο κ. Ρέσλερ υπογράμμισε την ανάγκη γρήγορης προώθησης των μεταρρυθμίσεων για τη νομική ασφάλεια των επενδυτών που βλέπουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, ακόμη και σήμερα.
Ο Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελληνική οικονομία και παραμονής της στην ευρωζώνη και σημείωσε με έμφαση ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η ελληνική κοινωνία έως σήμερα.
Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα δώσουν την απαραίτητη ασφάλεια στους Γερμανούς - και όχι μόνο - επενδυτές να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές δράσεις.
Ο κ. Ρέσλερ σημείωσε ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αντιμετωπίζοντας το χρέος και αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία. Ιδιαίτερα για το θέμα του χρέους ανέφερε ότι η τρόικα έχει αναλάβει να ελέγξει την έκτασή του και εφόσον αποφασίσει (η τρόικα) ότι το χρέος είναι ελέγξιμο τότε "μπορούμε όλοι μαζί να αναλάβουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε με στόχο την πορεία προς την ανάπτυξη και την πορεία προς την ανταγωνιστικότητα".
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: