Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πετάξτε τους έξω με τις κλωτσιές (του Δημήτρη Καλαϊτζή)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011
Πετάξτε τους έξω με τις κλωτσιές.Αυτό χρειάζεται στα "λογιστόπαιδα" της Τρόικας. Δέν εξηγείται διαφορετικά η χθεσινή τους εμμονή να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις...
εργασίας.Αυτό προσπάθησαν να περάσουν και να επιβάλλουν στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος τους διεμήνυσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που ξεπερνά την "κόκκινη γραμμή" και πρέπει να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας.Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Κουτρουμάνης μόλις αποχώρησαν τα λεβεντόπαιδα της Τρόικας, τηλεφώνησε και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ενώπιον των βουλευτών του "ότι η Ελλάδα δέν θα γίνει Ινδία".Και έχει όλα τα δίκια.
Τώρα με τη στάση αυτή των Τροικανών λογιστάδων είναι να απορεί κανείς.Δέν φτάνει που η συνταγή τους απέτυχε, ζητούν να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (που σημειωτέον στη πατρίδα μας κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα), άραγε γιατί; για να μειωθούν "οι υψηλοί μισθοί" του ιδιωτικού τομέα;
Δύο πράγματα μπορεί να πεί κανείς.'Η οι άνθρωποι είναι άσχετοι απο οικονομικά (μείωση μισθών σημαίνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών με τίναγμα των ταμείων, μείωση κατανάλωσης, δηλαδή και άλλη ύφεση), ή το κάνουν επίτηδες, είτε για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους προγράμματός τους, ή ακόμη για να μας φέρουν "στο μή παρέκει" και να τους πετάξουμε "με τις κλωτσιές" με ότι αυτο συνεπάγεται.
Τί σχέση έχει βρε λεβέντες "λογιστάδες" ο ιδιωτικός τομέας; κατανοούμε την αναγκαιότητα συμμαζέματος του δημοσίου, αφού επιβαρύνει, αφού είναι αλλόκοτος και υπερμεγέθης, αλλά τις συλλογικές συμβάσεις γιατί να τις καταργήσουμε; για να πληρώνονται με 300 Ευρώ οι εργαζόμενοι; Σε τί θα βοηθήσει αυτο την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας; τί καινούργια μαθηματικά είναι αυτά;Βρέ μπάς και ζείτε μόνο μές στα "λάπτοπ" σας;Βρέ μπάς και είστε βαλτοί να πάιζετε με τα νεύρα μας;Οπως και νάχει το πράγμα.. το μόνο που σας ταιριάζει είναι.. το ούστ... απο δώ!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΑΛΑΙΤΖΗ.. ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ.. ΜΠΟΡΑΒΟ ΣΟΥ