Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011
Ένα σωστό νόμο κάναμε μετά την μεταπολίτευση, γνωστό ως νόμο του ΑΣΕΠ κι αυτόν τον τρυπήσαμε απ’ολες τις μεριές. Τεράστιες τρύπες άλλοτε γαλάζιες άλλοτε... πράσινες.
***
Και δεν χρειάζεται να πούμε πως και γιατί, γνωστά τοις πάσι, οι βουλευτικές διαμεσολαβήσεις, η λογική των ημετέρων, των δικών μας παιδιών, η ψηφοθηρία, η πελατειακή σχέση.
***
Κι ερχόμαστε τώρα να μειώσουμε το δημόσιο τομέα, να στείλουμε 30.000 άτομα στο σπίτι με κριτήρια και πάλι άδικα, χωρίς κανένα διαχωρισμό όσων μπήκαν με το ΑΣΕΠ κι όσων μπήκαν από το παράθυρο.
***
Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιο και σοβαρό κράτος θα πρέπει «δοθείσης της εφεδρείας» να γίνει η έξοδος αρχής γενομένης από το 2011 και προς τα πίσω όλων όσων κατέλαβαν θέσεις εκτός ΑΣΕΠ.
***
Αποκαθίσταται έτσι και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
***
Είναι μέγα σκάνδαλο να προσλαμβάνεις ημετέρους από το παράθυρο και να τους διατηρείς στέλνοντας στην εφεδρεία καταξιωμένο προσωπικό με κριτήριο την ηλικία κι όχι την αξιοσύνη τους.
***
Είναι κάτι ανάλογο με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ο αυθαιρετών και ο παραβάτης «δεδικαίωται». Αυτή είναι η εικόνα μιας τραγικής χώρας όπου ισχύει το δίκαιο του κολλητού, του κομματικού και του διαπλεκόμενου.
***
Και επειδή έχω την αίσθηση ότι οι 30.000 έφεδροι είναι μόνο η πρώτη δόση και κάθε φορά που θα προκύπτει θέμα δόσης δανείου θα αυξάνεται και ο αριθμός των εφέδρων, δεν είναι δυνατόν να ανατρέχουμε στα ηλικιακά κριτήρια.
***
Επαναλαμβάνω μεταφέροντας το σφυγμό της κοινωνίας, του μέσου πολίτη και της στρατιάς των πτυχιούχων ανέργων ότι η εφεδρεία θα πρέπει να αξιολογείται με κριτήρια ΑΣΕΠ.
***
Οι νόμοι γίνονται για να τηρούνται και όχι για να καταστρατηγούνται. Οι «βιαστές» του ΑΣΕΠ θα‘ πρεπε τουλάχιστον να σιωπούν και να μη ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εφέδρους που στο κάτω-κάτω της γραφής πληρώνουν δικά τους λάθη για να μη μιλήσω για αξιόποινες πράξεις.
***
Κι ας αρχίσουν την εφεδρεία από τους υπαλλήλους της βουλής που στην πλειοψηφία τους μπήκαν συστημένοι ή από την ΕΡΤ όπου έγινε της «πρόσληψης» το κάγκελο.
***
Τι θα έλεγε κι ο Σαμαράς για την τελευταία δόση προσλήψεων στο υπουργείο Πολιτισμού; Θα συμφωνούσε;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: