Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σ. Φαρμάκης: "Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα"


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 Τοπικά
Συνέντευξη τύπου του Διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης..
"Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα στο γραφείο" είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου Στέργιος Φαρμακης κατά τη...
διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην δομή και την οργάνωση του νοσοκομείου.
Ο κ. Φαρμάκης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των δράσεων του νοσοκομείου λέγοντας χαρακτηριστικά πως άλλαξαν πολλά πράγματα στο ΕΣΥ στην Πιερία από πλευράς οργανωτικών και οικονομικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο όπως είπε αυτό δεν αρέσει σε κάποιους που προσπαθούν και δυσφημούν το νοσοκομείο παρουσιάζοντας έξω πλαστά στοιχεία.
Ο κ. Φαρμάκης δε δίστασε να πει πως στους ανθρώπους αυτούς οι πληροφορίες του λένε, ότι περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι από το νοσοκομείο, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα.
Ο διοικητής του νοσοκομείου έκανε λόγο για "μαχαιριές" που δέχθηκε για να μην είναι διοικητής λέγοντας πως με όσα έκανε από τη θέση αυτή, έθιξε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
"Μου προτάθηκαν μίζες και είπα όχι" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης και συνέχισε λέγοντας πως προσπάθησαν να τον "καθαρίσουν" σε πολιτικό επίπεδο καθώς δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα στο γραφείο του που του λένε ότι στόχος τους είναι να τον καθαρίσουν πολιτικά και να φύγει "βρώμικος".
"Έχω την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και βεβαίως κάποιοι έχουν πρόσβαση στο υπουργείο αλλά έπεσαν σε τοίχο" είπε ο κ. Φαρμάκης. Μάλιστα όπως είπε τον τελευταίο μήνα προσπαθούν να θίξουν την τιμή και την υπόληψη του ίδιου και της οικογένειας του.
Οργάνωση εξελίξεις και προοπτικές του νοσοκομείου
Νωρίτερα ο κ. Φαρμάκης μαζί με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λιάμπο και την διευθύντρια των Οικονομικών κα Γκούμα, αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2011 σε σύγκριση με το 2010 όπου όπως είπε το έλλειμμα μειώθηκε κατά 53%.
Η μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 82% σημειώθηκε στους ενδοφακούς ενώ κατά 55% μειώθηκαν οι πρώτες ύλες και το υγειονομικό υλικό, 24% οι αγορές υγειονομικού υλικού, 20% τα υλικά τεχνητού νεφρού, 56% το προσθετικό υλικό, 67% τα φάρμακα και 13,5% τα τρόφιμα.
Επίσης ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στην ένταξη φακέλου στο ΣΠΑ για αγορά Ιατρικού Εξοπλισμού ύψους 2 εκ ευρώ για μαγνητικό τομογράφο, στην ενίσχυση με νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αιγινίου και Λιτοχώρου ύψους 100 χιλιάδων ευρώ που εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκε.
Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου αρχίζει η λειτουργία του Κέντρου Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας από τις 18 Οκτωβρίου και μπορούν ήδη να κλείνονται ραντεβού από τη επόμενη Δευτέρα. Ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωσε ότι στις 21 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του μαστογράφου ενώ σε δεύτερη φάση όπως είπε θα γίνει και το κέντρο πρόληψης καρκίνου του μαστού.
Παράλληλα ολοκληρώνεται η τεχνική μελέτη ανακαίνισης του παλιού νοσοκομείου με τη συνεργασία του ΨΝΠΟ για την δημιουργία του κέντρου υγείας αστικού τύπου, ενώ το επόμενο διάστημα το νοσοκομείο θα προχωρήσει στην αγορά μηχανήματος παραγωγής οξυγόνου προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ.
Ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε επίσης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στο σύστημα χρέωσης ιατρικών πράξεων, στην εκστρατεία προώθησης της ιδέας δωρεάς οργάνων όπου θα γίνει και ειδική εκδήλωση στο νοσοκομείο για την διάδοση της δωρεάς οργάνων.
Επιπλέον αναφέρθηκε στα αποτελέσματα ερωτηματολογίου ασθενών του νοσοκομείου όπου το 80% έχουν θετική εικόνα για τις υπηρεσίες του νοσοκομείου Κατερίνης, ενώ υπάρχει και το γραφείο υποστήριξης του πολίτη μέσα στο νοσοκομείο το οποίο παρέχει πληροφορίες στους πολίτες.
Σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρχει ένας δάσκαλος και ένας νηπιαγωγός ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται για πολλές μέρες, να μην χάνουν το μάθημα και να καλύπτουν την χαμένη ύλη στις περιπτώσεις βεβαίως που είναι δυνατό.
Ο νομός Πιερίας είναι ο πρώτος νομός σε όλη τη Ελλάδα με τη χαμηλότερη φαρμακευτική δαπάνη όπως ανακοίνωσε ο διοικητής.
Τέλος αναφορά έγινε στην αύξηση των γυναικών που επιλέγουν το νοσοκομείο για να γεννήσουν, στην πορεία τη συγχώνευσης - διασύνδεσης του νοσοκομείου και του ΨΝΠΟ, στη λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου και στη λειτουργία κέντρου υποκατάστασης ναρκωτικών σε χώρο του νοσοκομείου.
Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας
Από την πλευρά του π διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Λιάμος αναφέρθηκε στο προσωπικό το οποίο αποτελούν 56 μόνιμοι γιατροί. 10 επικουρικοί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 65 ειδικευόμενοι. Τέλος στα Κέντα Υγείας Αιγινίου εργάζονται 27 ιατροί και στο Λιτόχωρο 26.
Όπως ανέφερε ο κ. Λιάμος οι ιατρικές υπηρεσίες είναι από τις καλύτερες σε όλη την Ελλάδα ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις σε τμήματα του νοσοκομείου και ανέφερε το παράδειγμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που στερείται προσωπικού και ενώ είναι από τα καλύτερα από πλευράς εξοπλισμού, δε λειτουργεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο Κέντρο Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και στο μαστογράφο, δυο τμήματα τα οποία θα ανακουφίσουν τους ασθενείς και κυρίως τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και περιμένουν μήνες μέχρι να εξεταστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: