Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αρνούμαι να παρακολουθήσω τον πρωθυπουργό να μοιράζει «φρούδες» ελπίδες - Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την αποχή της από τα εγκαίνια της ΔΕΘ

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/1f64512e789a6281fb58b8e78603a3aa_L.jpg 

Σάββατο10 Σεπτεμβρίου 2011
Την άρνησή της, να αποδεχθεί την πρόσκληση για να παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δημοσιοποίησε με... δήλωσή της, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Η κ. Μαυρίδου, συντάσσεται πλήρως με την γραμμή που έχει αποφασιστεί από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θέλει κανένας αιρετός εκπρόσωπός της να μην είναι παρόν στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική.

Η δήλωση της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, έχει ως εξής
Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει  η χώρα μας εξαιτίας της άγριας πολιτικής του Πασόκ κατά του ελληνικού λαού, έφτασε και η ώρα της  ομιλίας του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της 76ης  ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνούμαι να παραβρεθώ  στην προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού παρά την πρόσκληση την  οποία έλαβα. Πρωτίστως ως πολίτης αυτής της χώρας και έπειτα  από τη   θέση της Αντιπεριφερειάρχη που κατέχω- θέση από την οποία έχω τη δυνατότητα να σφυγμομετρώ την κοινωνία μας- εκφράζω την αντίθεσή μου στα άδικα και αναποτελεσματικά  κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους Έλληνες, θίγουν εργασιακά δικαιώματα, αποδομούν την κοινωνική ασφάλιση και οδηγούν στην εξαθλίωση περισσότερο τα  χαμηλά και μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.
Το  οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» και όχι να «στραγγίζει» τους μικρομεσαίους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μικρομεσαίο εμπόριο, με την υπερφορολόγηση, με τα λουκέτα που αυξάνονται στην αγορά, με την  αύξηση του ΦΠΑ  και τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία αλλά  και τις  ανατιμήσεις εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις και μειώνουν την ήδη εξασθενημένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Συντάσσομαι με τους χιλιάδες πολίτες, ανέργους, απολυμένους, οικονομικά ασθενέστερους,  ανασφάλιστους εργαζόμενους και φοιτητές χωρίς εργασιακό μέλλον που θα βγουν στους δρόμους, διεκδικώντας όχι μόνο ένα καλύτερο αύριο αλλά και δικαιώματα  που κατακτήθηκαν με αγώνες πολλών ετών και  τώρα αφανίζονται. Αρνούμαι, λοιπόν, να παρακολουθήσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να  μοιράζει «φρούδες» ελπίδες και έωλες υποσχέσεις  στο λαό  που τον εμπιστεύτηκε, στο λαό που τον πίστεψε όταν είπε ότι: «Λεφτά υπάρχουν».
 
http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/1f64512e789a6281fb58b8e78603a3aa_L.jpg

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μωρε τι μου λές? Σοβαρά?
Κι η βάρκα έγυρε.