Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ - Οι ένστολοι πήραν τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη


Σάββατο10 Σεπτεμβρίου 2011
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα παραμείνει τρεις μέρες στην πόλη για την 76η Διεθνή ...
Έκθεση.
Χθες το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου έχει σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στην είσοδο του μεγάρου ο κ. Μπουτάρης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Στην είσοδο δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη του ΠΑΜΕ κατά την άφιξη του πρωθυπουργού, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Το Σάββατο και την Κυριακή το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει δύο αλλαγές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. Τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ δεν θα τα κάνει ο κ. Παπανδρέου, αλλά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις 9.30 σήμερα το πρωί, στο κτίριο διοίκησης.
Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στις 8 το βράδυ σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ και θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Αύριο, η συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν θα δοθεί στον συνήθη χώρο του συνεδριακού κέντρου "Ι. Βελλίδης", αλλά στην Αποθήκη Γ' του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) στη 1 μ.μ.
Σε κλοιό κινητοποιήσεων
Χθες όμως ξεκίνησαν με κορύφωση το απόγευμα και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης.
Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στις 5.30 το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι "Αγανακτισμένοι" διοργάνωσαν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Στις 3 σήμερα το απόγευμα, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", οι "Αγανακτισμένοι" θα θέσουν σε εφαρμογή το "σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ", όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.
Μισή ώρα αργότερα (στις τρισήμιση), ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.
Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο "Κατσάνειο" αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντεξουσιαστών, στην Καμάρα. Για τις 6.30 το απόγευμα, εξάλλου, προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτές οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης".
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: