Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ - Δικαιώνει την θέση μας η ανάκληση των διαγωνισμών για το ΓΠΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011
Με ικανοποίηση δέχθηκε ο συνδυασμός «Κατερίνη νέος δήμος νέες δυνατότητες», αλλά και κάθε δημότης που αγωνιά για την οικονομική κατάσταση του δήμου Κατερίνης, την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής ...
Επιτροπής. Η ανάκληση των διαγωνισμών για τις μελέτες πολεοδόμησης του ΓΠΣ ήταν κίνηση επιβεβλημένη, καθώς η επαναπροκήρυξη τους με το νέο νόμο θα φέρει σημαντικές εκπτώσεις μέχρι και 50%.
Η διοίκηση του δήμου αποδέχθηκε το αυτονόητο, την ισχύ ενός νόμου που ψηφίστηκε από τις 2 Μαρτίου και είχε ισχύ από τις 2 Ιουλίου και επιτρέπει σημαντικές μειώσεις στις προσφορές για τους διαγωνισμούς. Στην περίπτωση των μελετών του ΓΠΣ Κατερίνης η έκπτωση μπορεί να φτάσει τα 6 εκατ. Ευρώ.
Τα οικονομικά οφέλη για το δήμο και την τοπική οικονομία τα είχαμε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή και είναι ευχάριστο που η Οικονομική Επιτροπή συντάχθηκε ομόφωνα με τις απόψεις μας. Πρόκειται για ζήτημα που ο συνδυασμός μας πρώτος το είχε αναδείξει, αποτέλεσε όμως πάγιο αίτημα του συνόλου της αντιπολίτευσης.
Μετά από αυτήν την απόφαση μοιάζουν μακρινές οι επιθέσεις και η αμφισβήτηση που δεχθήκαμε από πλευράς της διοίκησης. Η επιμονή μας ήταν διαρκής σε σειρά συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, ακόμα και με τη συλλογή υπογραφών για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης. Όλα αυτά με στοιχεία και διαβεβαιώσεις από πλευράς του υπουργείου. Τα οποία αν και παρουσιάσαμε δημοσίως τον Ιούλιο, εισακούστηκαν μόλις στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Πλέον, μετά την ομόφωνη απόφαση ανάκλησης, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο για λαϊκισμούς και συντεχνιακά συμφέροντα. Άλλωστε, ένα έργο που θα απασχολήσει την τοπική κοινωνία για τα επόμενα 15 χρόνια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι. Τουλάχιστον, όχι από εμάς. Πρέπει να τονιστεί ότι η νέα διαδικασία πρέπει να γίνει με πιστή εφαρμογή του ΓΠΣ, που προβλέπει 14 ξεχωριστές μελέτες και όχι μία.
Ελπίζουμε να καλυφθεί στη συνέχεια, ο χρόνος που χάθηκε μέχρι οι διοικούντες να ευθυγραμμιστούν με την λογική και το συμφέρον του δήμου. Έγινε μια κίνηση που στο κοντινό μέλλον θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να ασκούμε έλεγχο για την ορθότερη λειτουργία του δήμου Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: