Συνάντηση ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων για τις δημοσιονομικές αποκλίσεις, την ύφεση, και τις αλλαγές Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Αρχίζουν σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κρίσιμες διαβουλέυσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η συζήτηση για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 και τα πρόσθετα μέτρα που ζητεί η.. τρόικα από την Ελλάδα θα εξετασθούν σήμερα, στις Βρυξέλλες σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι δημοσιονομικές αποκλίσεις, η ύφεση, η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, η ενεργοποίηση του νέου ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), η επίλυση του ζητήματος των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία και η ολοκλήρωση του σχεδίου επιμήκυνση των όρων του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Οι εμπειρογνώμονες θα επιχειρήσουν να βρουν έναν κοινό τόπο στις διαφορές που έχουν προκύψει στους δημοσιονομικούς στόχους και η βάση των συζητήσεων θα είναι οι προκαταρκτικές παρατηρήσεις της τρόικα που δόθηκαν στην ελληνική Κυβέρνηση υπό την μορφή τρισέλιδου υπομνήματος.

http://images.tanea.gr/newspapers/2011/September/05/TANEA/001_NEA_20110905_558235.jpg