Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αβάσταχτα μέτρα - Σε εφεδρεία άμεσα 30.000 υπάλληλοι, ψαλίδι στις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011
Σε εργασιακή εφεδρεία εντός του 2011 θα τεθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ οι κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα ...
περικοπούν κατά 20%, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters μετά τη συνεδρίαση της χθεσινής κυβερνητικής επιτροπής.
Οι περικοπές στις συντάξεις θα αφορούν το ποσό πέραν των 1.200 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 55 ετών, οι συντάξεις των οποίων θα περικοπούν κατά 40% για ποσά που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.
Το "χαράτσι" στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ θα επεκταθεί "τουλάχιστον" μέχρι το 2014, όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, το αφορολόγητο θα μειωθεί στις 5.000. Στην κυβερνητική επιτροπή αποφασίστηκε επίσης ότι το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο θα είναι ενιαίο, για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων.
Συνεδρίασε η Κυβερνητική
Συνεδριάζει χθες η κυβερνητική επιτροπή, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις με την τρόικα ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος προανήγγειλε από τη Βουλή νέα μέτρα: "Ναι χρειάζονται και άλλα μέτρα. Πρέπει να πάρουμε και συμπληρωματικά μέτρα", δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών. Σήμερα το μεσημέρι ο Ε. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχίσει τις επαφές με την τρόικα το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, όπου θα πάρει μέρος στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ οι επικεφαλής της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ονομαστική για τέλος σήμερα στη Βουλή
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι τα μέτρα αυτά θα υποκαταστήσουν την μειωμένη απόδοση μέτρων που είχαν υπολογιστεί με πιο αισιόδοξο τρόπο και δεν έχουν την απόδοση που θα έπρεπε να έχουν. "Κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα να μη θέσουμε σε κίνδυνο τη χώρα, να περισώσουμε εισοδήματα, περιουσίες και προοπτικές" πρόσθεσε, τονίζοντας η κυβέρνηση αναγκάζεται να εφαρμόσει ένα πολύ σκληρό και απαιτητικό πρόγραμμα ταχύτατης δημοσιονομικής προσαρμογής κάνοντας επιλογές απολύτως αναγκαίες γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να βγει η χώρα από τη διαρθρωτική κρίση. "Αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας και τον πόλεμο αυτόν πρέπει να τον κερδίσουμε και θα τον κερδίσουμε" είπε χαρακτηριστικά.
Πυρά κατά ΝΔ
Κατηγόρησε για άλλη μια φορά την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω του απόλυτου δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
"Χώρα, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι και η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα και τα ΜΜΕ και οι ακαδημαϊκοί και όλοι μας" και υποστήριξε ότι θα πρέπει να δείχνουμε ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε τη συναίνεση γιατί το ερώτημα που θέτουν οι εταίροι μας είναι αν θέλουμε και αν μπορούμε.
Για συνδικαλιστές
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι στο εξωτερικό ακούν τις δηλώσεις τους και αναρωτιούνται με ποια κοινωνία και με ποιους εργαζόμενους θα πορευτεί η χώρα προς την έξοδο από την κρίση.
Ο υπουργός τους κάλεσε να σκεφτούν ότι η χώρα δεν βρίσκεται υπό κανονικές συνθήκες. Λέμε την αλήθεια είπε ο κ. Βενιζέλος με ένα πικρό αλλά ειλικρινή τρόπο.
Ειδικό τέλος ακινήτων
Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων, δήλωσε ότι αν δεν επιβληθεί, δεν εφαρμοστεί και δεν εισπραχτεί το τέλος αυτό, τότε δεν πρόκειται να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011, δεν θα μπορέσει να συνταχτεί ο προϋπολογισμός του 2012, ενώ χαρακτήρισε την επιβολή του αναγκαία, ώστε να μην απορροφηθούν νέα ποσά από την πραγματική οικονομία.
Πρόωρες εκλογές
Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβητείται από τους θεσμικούς της εταίρους.
"Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας γιατί έτσι θα τεθούμε υπό αυτοέλεγχο" ανέφερε σημειώνοντας ότι το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση δημοκρατικά.
Θα πάει, ανέφερε, ο κ. Σαμαράς να προβάλει τις ιδέες του. Να πάει, αλλά πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός την οποία εμείς θα σεβαστούμε.
Προς το παρόν όμως, όπως συμπλήρωσε ο λαός, έχει δώσει εντολή στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει μέχρι το 2013.
"Η ιστορία διδάσκει ότι αν και δημοκρατικά, πάρα πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν το αδιέξοδο" σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: