Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Πρόταση του IIF – συμπληρωματική στο Roll Over Σενάρια για επαναγορά χρέους

http://img.protothema.gr/D23F10CC49F070B93D7D020942A34650.jpg 

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011
Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδιναν το τελικό «ΟΚ» για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης – ουσιαστικά για τη..
διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας μας τουλάχιστον ως το Σεπτέμβριο – κι ενώ μένει ακόμα προς διερεύνηση η ακριβής μορφή της νέας βοήθειας από ΕΕ, ΔΝΤ αλλά ΚΑΙ τους ιδιώτες ομολογιούχους, το Institute of International Finance (IFF) βάζει πλέον στο «κάδρο» και σενάρια επαναγοράς χρέους!
Σε σχετική ανακοίνωση του το όργανο που εκπροσωπεί πάνω από 400 διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους τονίζει πως έχει εκπονήσει ένα σχέδιο με στόχο τη διασφάλιση «σημαντικών ροών κεφαλαίων για την υποστήριξη της Ελλάδας, πάντα σε εθελοντική βάση».
Σύμφωνα με το ΙFF, οι ιδιώτες επενδυτές (τράπεζες – ασφαλιστικές εταιρείες – funds) είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν στην προσπάθεια και μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται, είναι το roll over των ομολόγων που λήγουν τα επόμενα χρόνια και η επανεπένδυση σε μακροχρόνιους τίτλους με υψηλή εγγύηση, αλλά και ένα σχέδιο επαναγοράς τίτλων, προκειμένου να μειωθεί το ύψος του χρέους. Και προσθέτει πως εκείνο που αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης κα διαπραγματεύσεων είναι οι … «τεχνικές που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο» και πάντα με γνώμονα το πώς δεν θα χαρακτηριστεί μια τέτοια εξέλιξη ως «πιστωτικό γεγονός» από τους οίκους αξιολόγησης!
Εκείνο που καθίσταται σαφές πάντως είναι πως εμπνευστής και συντονιστής του σχεδίου είναι ο επικεφαλής του IIF, ο πολύπειρος κύριος Charles Dallara, ο οποίος ας σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε … «αθόρυβα» στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ...
http://www.protothema.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: