Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

«Γαλάζιοι» συνδικαλιστές εναντίον ΝΔ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/77987.jpg 

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011
Σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε η ΔΑΚΕ ΔΕΗ εναντίον της ΝΔ. Κάνει λόγο για «περισπούδαστους πρώην υπουργούς» και..
«τομεακά σαΐνια».
Η υπερψήφιση των άρθρων του εφαρμοστικού νόμου που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις από τη ΝΔ φαίνεται πως έχει εξοργίσει τους γαλάζιους συνδικαλιστές. Μάλιστα ορισμένοι φέρονται να έχουν διαμηνύσει σε βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «θα τους βρουν μπροστά τους» στις εκλογές.
Οι γαλάζιοι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι οι πρώτοι που επίσημα αποφάσισαν να έρθουν αντιμέτωποι με την παράταξη από την οποία πρόσκεινται. Σε μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν υπογραμμίζουν:
«Αλήθεια, όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι έως χθες υπουργοί της Ν.Δ. που τώρα κρύβονται, γιατί άλλαξαν θέση και άποψη σε αυτά που επί 6 χρόνια υποστήριζαν και ψήφιζαν; Αναρωτιέται κανείς για όλα αυτά τα «θεωρητικά τομεακά σαΐνια» που πιέζουν τον κ. Σαμαρά, σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Από πού νομιμοποιούνται να εκφράζουν τη Ν.Δ. προωθώντας τέτοιες απόψεις;» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ΔΕΗ.
Η κόντρα που είχαν αρχικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται πλέον πως γενικεύεται καθώς οι επιθέσεις πλέον αφορούν το σύνολο της Κ.Ο της ΝΔ . «Να απολογείται στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως ανεύθυνη και λαϊκίστικη δύναμη και να κατηγορείται στο εσωτερικό της χώρας ως συνοδοιπόρος του ΠΑΣΟΚ και ως άλλος πόλος της ίδιας βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής».
Στη Λ. Συγγρού κρατούν προς το παρόν χαμηλούς τόνους. «Από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος της ΝΔ πήρε το πολιτικό κόστος και μίλησε για «τεμαχισμό» της ΔΕΗ. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί υπέρ της πώλησης της παραγωγικής δραστηριότητας και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Το σχέδιο που είχε παρουσιάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο ΙΙ προβλέπει να παραμείνουν τα δίκτυα υπό τον έλεγχο του δημοσίου» τονίζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Στην ανακοίνωσή τους οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν παραλείπουν να επιτεθούν συνολικά εναντίον της οικογένειας Μητσοτάκη.
«Δυστυχώς όμως στη Ν.Δ. του μεγάλου οραματιστή και δημιουργού εθνικού πλούτου Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρεισέφρησαν οι νεοφιλελεύθερες θέσεις των Μητσοτάκηδων και άλλων απαίδευτων πολιτικών. Οι νεοφιλελεύθεροι μόνιμοι κάτοχοι των πάνελ της τηλεόρασης και λόγω οικογενειοκρατίας των καρεκλών της Βουλής εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους και την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγουν στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ. http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: