Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Εκεί που μας χρωστούσανε...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέταςgiorgis@massavetas.gr
Ζούμε εκπληκτικές καταστάσεις. Όπως αυτή η είδηση: «Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Πρωτοδικείο του Μονάχου θα..
καταθέσει η Siemens, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου».
Με απλά λόγια χάρη στην ...εξυπνάδα και την πολυπραγμοσύνη των ερασιτεχνών υπουργών μας, συμβαίνει με το μέγα σκάνδαλο της Siemens αυτό που ο λαός περιγράφει με την παροιμία «εκεί που μας χρωστούσανε, μας παίρνουν και το βόδι».
Είχα προειδοποιήσει από τον Μάιο στο σημείωμα με τίτλο «Θα ανακαλύψετε ...την Αμερική;» για τους λανθασμένους χειρισμούς μας. Για τους ερασιτεχνισμούς του Καστανίδη, του Παμπούκη και πολλών άλλων στον χειρισμό της υπόθεσης. Και ζητούσα πιο επαγγελματική αντιμετώπιση του θέματος.
Θυμίζω την πρόταση:
«Αν μάθαμε κάποια πράγματα για το μέγα αυτό σκάνδαλο, αυτό οφείλεται κυρίως στη δουλειά που έκανε μια δικηγορική εταιρία την οποία είχε προσλάβει η αμερικανική κυβέρνηση. Η οποία συμβιβάσθηκε με την Siemens εισπράττοντας μια αποζημίωση 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Χωρίς το αμερικανικό δημόσιο και ο Αμερικανός φορολογούμενος να έχουν υποστεί την αιμορραγία που έχουμε υποστεί εμείς.
Αν περίσσευε κοινός νους στην κυβέρνηση μας, μετά και το φιάσκο των δικών μας ερευνών, τόσο των δικαστικών όσο και των κοινοβουλευτικών, θα έκανε το απλούστερο των πραγμάτων. Θα ζητούσε από την δικηγορική εταιρία που έχει ήδη κάνει την έρευνα για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, να αναλάβει και την δική μας.
Αλλά δεν μας αρκεί που ανακάλυψε την Αμερική ο Χριστόφορος Κολόμβος. Θέλουμε να την ανακαλύψουμε μόνοι μας».
Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα των «πολιτικών χειρισμών» από τους δεινούς διαπραγματευτές μας;
«Οι επαφές για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο, δεν καρποφόρησαν». Τόσο καλά.
Αν η Siemens είχε υποχρεωθεί, μόνο στην Ελλάδα, να καταβάλει μίζες, θα έβγαζα το σκασμό. Θα φταίγαμε μόνο εμείς που έχουμε πουλημένους πολιτικούς που λαδώνονται, εκβιάζοντας τις καλές ξένες εταιρίες. Αλλά η έρευνα της Ντεβελουάζ και Πλίμπτον απέδειξε ότι είναι ...στο DNA της γερμανικής εταιρίας να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο. Διότι το ίδιο έκανε και σε δεκάδες άλλες χώρες. Διέφθειρε συστηματικά με «μίζες», για να παίρνει δουλειές τις οποίες υπερχρέωνε.
Και τώρα θα περιμένουμε να δικαιωθούμε από το ...πρωτοδικείο του Μονάχου. Χαιρετήματα στον Χριστοφοράκο δηλαδή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: