Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη τα έργα οδοποιίας της Π.Ε. Πιερίας από τη Βροντού και μέχρι την «Αγία Κόρη»


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 Τοπικά
Ικανοποιημένη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας από την πορεία εκτέλεσής τους
Επιτόπια επίσκεψη στο εκτελούμενο έργο οδοποιίας από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο...
δήμο Δίου- Ολύμπου και συγκεκριμένα στο τμήμα του δικτύου από τη Βροντού και μέχρι την «Αγία Κόρη» πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας, κ. Χρήστο Συγκερίδη, τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Παναγιώτη Μαυρίδη και τον ειδικό συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας, κ. Παναγιώτη Τερζόπουλο.

Το έργο αφορά στη βελτίωση- συντήρηση-αποκατάσταση του οδικού δικτύου από την έξοδο του Δημοτικού διαμερίσματος Βροντούς έως την «Αγία Κόρη» συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, την ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης στον προσκυνηματικό χώρο της Αγίας Κόρης καθώς και τη βελτίωση του δρόμου από το Δημοτικό διαμέρισμα Άγιου Σπυρίδωνα μετά την γέφυρα του Ξηρολακίου προς Λόφο. Να σημειωθεί ότι η εργολαβική σύμβαση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 201.394,00 με το Φ.Π.Α.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο εργολάβο του έργου, κ. Δημοσθένη Καρανάσιο, για την εξέλιξη των εργασιών και εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδό τους. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του έργου για την περιοχή καθώς όπως υπογράμμισε βελτιώνονται οι συνθήκες οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας των οχημάτων ενώ διασφαλίζεται και η εύκολη πρόσβαση στους θρησκευτικούς- προσκυνηματικούς προορισμούς της Πιερίας που αποτελούν πόλο έλξης από τουρίστες και ντόπιους ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον τουρισμό στην περιοχή.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Βροντού- «Αγία Κόρη» έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν οι εργασίες διαγράμμισης και η τοποθέτηση πινακίδων, ενώ εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου αναμένονται να αρχίσουν οι εργασίες στο τμήμα Αγίου Σπυρίδωνα- Λόφου.

«Πρόκειται για ένα ακόμη έργο οδοποιίας που υλοποιείται από την Π.Ε. Πιερίας στο πλαίσιο της αναβάθμισης των οδικών υποδομών προκειμένου να διευκολύνεται η καλή κυκλοφορία των οχημάτων», ανέφερε η κ. Μαυρίδου.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια για την ανάπτυξη της Πιερίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και ότι στόχος της Π.Ε. Πιερίας είναι μέσα από τα έργα να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ζήτησε το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, με το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μικρότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Πιερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: