Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Το Καστρί του είπε “εκλογές”

 
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
Το Καστρί δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από μια…
πλούσια συνοικία των Βορείων Προαστίων της Αττικής, αν δεν υπήρχε ο Οίκος των Παπανδρέου. Καθώς όμως εξελίχτηκε στην πολιτική βάση του παπανδρεϊσμού, με τρεις πρωθυπουργούς, τον  Γεώργιο, τον Ανδρέα και τον Γιώργο Παπανδρέου, κέρδισε αυτοδικαίως μια θέση στην ιστορία, ως παράγοντας διαμόρφωσης των εξελίξεων.
Εκεί λοιπόν, χθες βράδυ, ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με μια στενή ομάδα έμπιστων συνεργατών και πολιτικών συμμάχων, συζήτησε όλες τις επιλογές που έχει στα χέρια του, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη, και τη «μίνι-ανταρσία» η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επαπειλείται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες οι «παπανδρεϊκοί» παρουσίασαν εμφαντικά στον Γιώργο Παπανδρέου τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη χώρα, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, χωρίς περαιτέρω περιστροφές ή αναβολές.
Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, στελέχη που αναδείχτηκαν επί της δικής του ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλη της οικογένειάς του, με λόγο και άποψη για τα πολιτικά δρώμενα, του επεσήμαναν ότι η ζαριά των εκλογών είναι η τελευταία υπερβατική πρωτοβουλία που του έχει απομείνει. Κάτι σαν κρυμμένο βέλος στη φαρέτρα των πολιτικών κινήσεων.
Η επιχειρηματολογία τους στηρίζεται στο εξής σκεπτικό: Με μια τέτοια προωθητική κίνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου θα σταματήσει στην ουσία να είναι «όμηρος» μιας εσωκομματικής ομάδας που δείχνει να επανασυστήνεται, και στην οποία «χρεώνουν» την αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη. Επιπροσθέτως, θα θέσει δίλημμα χρεοκοπίας στους πολίτες, και θα επιχειρήσει να «χρεώσει» τις πρόωρες εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.
Στην παραπάνω στρατηγική εντάσσεται η πρόταση για να ζητηθεί από τον Κάρολο Παπούλια να μεσολαβήσει, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση, και να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, με τη συμμετοχή τεχνοκρατών. Έτσι ώστε, εφόσον τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν συμφωνήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου να εμφανιστεί στη συνέχεια ως εκείνος που «εξάντλησε όλα τα περιθώρια»…

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: