Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δεν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα

 

24.06.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ενώ η ελληνική κοινωνία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ των αποκαλύψεων για το κύκλωμα στημένων αγώνων στο ελληνικό...
ποδόσφαιρο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «Real Fm» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, άφησε να εννοηθεί ότι η πολιτεία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.
Ο κ. Μπιτσαξής φυσικά, έφτασε τη σκέψη του μέχρι… εκεί που έπρεπε, στην παρούσα φάση εξυχνίασης του σκανδάλου. Είναι προφανές ότι με το βάθος και την έκταση της υπόθεσης, τόσο σε επίπεδο ομάδων και κορυφαίων παραγόντων, όσο όμως και ποδοσφαιριστών και διαιτητών, οι δυο μήνες που μας χωρίζουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι εξαιρετικά ανεπαρκές χρονικό διάστημα, για να μαζέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα συντρίμμια του.
Εξάλλου, οι προτεραιότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι άλλες; Τίθεται θέμα αφαίρεσης πρωταθλημάτων και υποβιβασμού ομάδων; Θα υπάρξει διαχωρισμός των εμπλεκομένων, σε φυσικά πρόσωπα και παράγοντες; Η UEFA θα θέσει θέμα συμμετοχής των εμπλεκομένων ομάδων στις διοργανώσεις της, ειδικά από τη στιγμή που εκείνη ξεκίνησε την όλη ιστορία, με τη λίστα στημένων αγώνων που έστειλε στην ΕΠΟ;
Στα παραπάνω ερωτήματα-απορίες, θα πρέπει να προσθέσουμε και την πολιτική διάσταση της υπόθεσης: Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να την αξιοποιήσει επικοινωνιακά στο έπακρο. Και να πιστωθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός την «κάθαρση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που εκ των πραγμάτων θα τον φέρει σε σύγκρουση με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες.
Ένας «μεγάλος αντιπερισπασμός», που διαθέτει τη δυναμική να μετριάσει τις αντιδράσεις για τα πλέον αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που πήρε ελληνική κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Σε συνδυασμό λοιπόν και με την εξόφθαλμη πλέον πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει στη διενέργεια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, θα μπορούσε κανείς να βάλει στοίχημα ότι το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει. Και δεν μιλάμε φυσικά για… παράνομο στοίχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: