Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέο πακέτο-μαμούθ για την Ελλάδα στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
Η προοπτική χρηματοδότησης της Ελλάδας με νέο πακέτο-μαμούθ συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι ελήφθησαν σημαντικές... αποφάσεις και επιβεβαιώθηκε η στήριξη των ευρωπαίων ηγετών στη χώρα μας.
Στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων,  υπάρχει εκτενής αναφορά στην υπόθεση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις έγινε αποδεκτό το αίτημα του έλληνα Πρωθυπουργού για τη χρηματοδότηση της χώρας μας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε του ευρωπαίους ηγέτες ότι το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος πρόκειται να εγκριθούν
από το κοινοβούλιο.
Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα βοήθειας, στη βάση και των αποφάσεων του «Γιουρογκρουπ».
Κατ΄ αυτό τον τρόπο -υποστηρίζουν οι «27»- θα ελαφρύνει το βάρος των δανειακών αναγκών της χώρας.
Το τρίτο στοιχείο που περιλαμβάνουν τα συμπεράσματα σε σχέση με την Ελλάδα, είναι η κοινοτική συνέργεια για την αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, με επαναστόχευση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.
Παράλληλα, όμως, θα υπάρξει κι ένα εκτεταμένο πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας για την ενίσχυση της απορροφητικότητας.
Αναφορικά με την εθνική συναίνεση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φέρεται να καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να στηρίξουν τους κύριους στόχους και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.
Καταγράφεται ακόμη η κατανόηση προς τους Έλληνες πολίτες, αλλά και η εξαιρετική σημασία που έχουν οι θυσίες για τη μελλοντική ευημερία. 
(ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: