Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εκθεση τρόικας: Δεν θα δοθεί η 5η δόση χωρίς νέα μέτρα Ζητεί λύση στη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού προγράμματος

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/11BFEE83DEC18B77BC9C44309D2F5906.jpg 

Πέμπτη , 9 Ιουνίου 2011
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει την επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της ελλειπούς χρηματοδότησης... του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία θα αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της χωρίς νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, ότι η ύφεση είναι βαθύτερη και θα διαρκέσει περισσότερο από όσο αναμενόταν.

Η ύφεση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,8% του ΑΕΠ το 2011 ενώ το 2012 προβλέπεται οριακή ανάπτυξη 0,6%.

«Η δημοσιονομική στρατηγική θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Δεδομένης της διατήρησης της Ελλάδας εκτός αγορών μέχρι το 2012 το πρόγραμμα της εξυγίανσης υπολείπεται σε πόρους. Η επόμενη δόση δεν μπορεί να δοθεί πριν διορθωθεί αυτό το πρόβλημα» αναφέρει το κείμενο.

Αυτό σημαίνει ότι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα περιμένουν να εγκριθεί νέο πακέτο μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Στην ίδια έκθεση θα αναφέρεται ότι σύντομα θα δημιουργηθεί η ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου των ιδιωτικοποιήσεων στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κομισιόν και των χωρών της ευρωζώνης.


Τέλος αναφέρεται ότι εκτός από επιμέρους συμφωνία σε συγκεκριμένα σημεία τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αναμένεται να συναινέσουν στο νέο πακέτο μέτρων.(ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: