Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γιατί παρενέβη τώρα ο Κυριάκος

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

 
Ευρύ κύκλο συζητήσεων, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γενικότερα στο πολιτικό παρασκήνιο, έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή...
«από το μέλλον», στους υπόλοιπους 299 βουλευτές του Κοινοβουλίου, προτείνοντας μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις, που ο ίδιος εκτιμά ότι υπηρετούν τις ανάγκες που προκύπτουν από τη δυσμενή πολιτική συγκυρία και την κρίση.

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας προτείνει μεταξύ άλλων: Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης καθώς και του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλής, το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων καθώς και της βουλευτικής ασυλίας, και τέλος τη διαχρονική ανάρτηση του πόθεν έσχες των βουλευτών στο διαδίκτυο.

Η θεσμικού περιεχομένου παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε συζητήσεις, καθώς έρχεται σε μια εποχή όπου, μετά και το «Κίνημα των Αγανακτισμένων», πληθαίνουν οι φωνές για την αναγκαιότητα ρηξικέλευθων τομών στην ποιότητα και το περιεχόμενο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατυπώνει αντίστοιχες θέσεις, η συγκυρία της στιγμής ωστόσο δίνει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μεγαλύτερη έμφαση, και πυροδοτεί σενάρια και συζητήσεις.ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: