Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Μαζί τα φάγατε» μαζί υπογράψτε


Πέμπτη 19 Μαίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο


Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας giorgis@massavetas.gr
Βαθύτατα ενοχλημένοι εμφανίζονται εκπρόσωποι και των δυο μεγάλων κομμάτων, για την διατυπούμενη από την πλευρά του....
προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αλλά και του επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, αξίωση: Να δεσμευτούν τα κόμματα εξουσίας, και δη ενυπογράφως, για την τήρηση των συμφωνιών που συνοδεύουν τα δάνεια της Ελλάδος.

Μίλησαν για απαράδεκτη παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Λες και η πολιτική μας ζωή εξελίσσεται ανεξαρτήτως της οικονομικής μας συμφοράς. Ανεξαρτήτως των όρων που επιβάλλουν, ως τώρα, οι δανειστές μας. Σαν να βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή του «έτσι γουστάρω, έτσι κάνω και λογαριασμό δεν δίνω».

Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο με ρητορικές κορώνες πατριωτικής εξάρσεως;

Οι κακοί ξένοι, που παίρνουν τα χρήματα των φορολογουμένων τους για να τα ρίξουν στο άπατο ελληνικό πιθάρι των Δαναΐδων, Είναι φυσικό να ζητάνε κάποιες εγγυήσεις ότι η Ελλάδα -και όχι απλώς από το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία, η οποιοδήποτε άλλο κόμμα- θα εφαρμόσει εκείνα για τα οποία έχει δεσμευτεί, έτσι ώστε κάποια στιγμή να πάψει να αβγαταίνει τα χρέη της και να αρχίσει να ξεπληρώνει τα δάνεια της.

Και επειδή μας έχουν ψάξει με ...τομογράφο αυτόν τον ένα χρόνο, από την υπογραφή του μνημονίου και εντεύθεν, γνωρίζουν πια πολύ καλά τη μαύρη αλήθεια. Ότι μαζί τα «φάγατε», μαζί τον ξοδέψατε τον ιδρώτα των παραγωγικών Ελλήνων, αμφότερα τα κόμματα εξουσίας. Με τον ανταγωνισμό στις σκορπαλευριές στον οποίο επιδοθήκατε από μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν.

Αφού λοιπόν εξίσου διορίζατε ακατασχέτως έκαστος τα «δικά του παιδιά», αφού εξ ημισείας υπογράψατε όλες τις αμαρτωλές συμβάσεις, αφού από κοινού ευθύνεστε για το παράλυτο κράτος που δεν μπορεί ούτε και σήμερα να εισπράξει από τους πραγματικούς φοροφυγάδες, αφού εξ αδιαιρέτου ευθύνεστε για το μοίρασμα προκλητικών προνομίων σε ομάδες πίεσης, γιατί είναι παράλογο να σας ζητάνε να συνυπογράψετε, όπως έγινε και στην περίπτωση της Πορτογαλίας;

Λέτε να συνεχίσουν να ανέχονται να ρίχνουν δισεκατομμύρια και κάποιοι να κάνουν τους εξυπνάκηδες είτε μέσα στους κόλπους του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος, είτε προαλειφόμενοι ως διάδοχη κατάσταση, και να δηλώνουν ότι αποδέχονται το χρήμα που εισρέει αλλά αρνούνται τους όρους που το συνοδεύουν;

Καιρός να σοβαρευτούμε. Αλλιώς εκτός από παρίες και ζήτουλες, θα καταντήσουμε και οι γελοίοι της Ευρώπης.



ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: