Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί… Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/d2c94f18bec6a858c1df8274c0123ad6_L.jpg 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
«Ο προϋπολογισμός που καταθέτουμε προς ψήφιση, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, μέσα σε ένα ...περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας, κινείται στη κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών και της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης των πόρων που θα υπάρξουν, μέσα από συνεχή διεκδίκηση. Επιδιώκουμε τον καλύτερο συντονισμό των οικονομικών της Περιφέρειας, μέσα από έναν οδηγό αρχών, που χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, χρηστή και δίκαιη διαχείριση, με εξασφαλισμένα τα βασικά έσοδα και ισορροπημένα έξοδα. Με σεβασμό στον πολίτη που αναζητά λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητάς του».
Αυτά τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης στην εισήγησή του για την κατάθεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός.
Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο «για έναν έντιμο και ρεαλιστικό προϋπολογισμό, με σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους», ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις αδυναμίες, στις ελλείψεις και στον πρόχειρο σχεδιασμό του «Καλλικράτη», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβερνητική μηχανή δεν κατάφερε μέχρι σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».«Βαδίζουμε πάνω σε τεντωμένο σχοινί, χωρίς προστατευτικό δίχτυ από κάτω. Περπατούμε εδώ και τρεις μήνες μέσα στην ομίχλη, πάνω σε κινούμενη άμμο, αντιμετωπίζοντας σε καθημερινή βάση, τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα μιας διοικητικής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες και υποσχέσεις, αλλά,  δυστυχώς, έμεινε στη μέση του δρόμου από καύσιμα», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
«Μπορείτε, όμως, να θεωρείτε δεδομένο, πως δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τον αγώνα. Γιατί η ανάπτυξη δεν θα έρθει από τον ουρανό. Θα την διεκδικήσουμε την ανάπτυξη και θα την κερδίσουμε. Όχι λοιπόν στα ευχολόγια, ναι στα έργα, ναι στην ισότιμη ανάπτυξη κάθε περιφερειακής ενότητας», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Διονύσης Ψωμιάδης εξήγησε το σκεπτικό κατάρτισης του υποβαλλόμενου προϋπολογισμού της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητές του, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση, η ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και των μέτρων για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Σύμφωνα με το νέο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, το ταμειακό υπόλοιπο είναι 81.600€, τα προβλεπόμενα έσοδα ανέρχονται σε 179 εκατ. € και τα έξοδα σε 260εκατ. €.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: